Microsoft kondigt Surface Book 2 aan

Microsoft heeft vandaag haar opvolger van de Surface Book aangekondigd, de Surface Book 2. De nieuwe 2-in-1 laptop wordt natuurlijk geleverd met Windows 10, en wel een nieuwe versie hiervan. De combinatie maakt de Surface Book 2 tot een ware krachtpatser met enorm veel mogelijkheden. Maar wat is er precies nieuw?

Eén van de krachten achter de Surface Book-lijn is natuurlijk dat het ontworpen is door hetzelfde bedrijf als van het Windows-besturingssysteem dat je erop vindt. De Surface Book 2 is dan ook geen uitzondering. De laptop is beschikbaar in twee varianten: eentje met 13,5-inch en eentje met een 15-inch display. Gepaard met een krachtige achtste generatie dual-core en quad-core processor van Intel, samen met NVIDIA GeForce GPU’s kun je wel stellen dat het krachtige laptops zijn. 
Microsoft claimt dat de nieuwe grafische kaart wel twee tot vijf keer meer grafische prestaties leveren vergeleken met de allereerste Surface Book. Daarnaast is hij twee keer zo krachtig als de meest recente MacBook Pro. Microsoft zegt ook dat de Surface Book 2 krachtig genoeg is om zware professionele software van Adobe, Autodesk of Dessault te draaien. Ook zal het spelen van grafisch zware en populaire pc-games op 1080p met 60 FPS probleemloos mogelijk zijn. Ondanks al die brute kracht lever je niets in aan flexibiliteit en draagbaarheid dankzij een ‘zorgvuldig vormgegeven device’, aldus de fabrikant.

Het scherm van de Surface Pro 2 telt daarnaast bijna zeven miljoen pixels, 45% meer dan de MacBook Pro. Desondanks is de accuduur voor in de boeken: 17 uur, claimt Microsoft. Ter vergelijking, beide MacBook Pro’s (13 inch en 15 inch) gaan tot 10 uur meer ongeveer.

De Surface Book 2 is op 16 november in de VS beschikbaar voor een prijs vanaf $1499. De 13,5-inch variant zal op deze zelfde dag ook in andere landen verkrijgbaar zijn. Nederlanders moeten iets langer wachten en kunnen de laptop op 14 december verwachten. Over de 15-inch Surface Book 2 wil het bedrijf nog geen uitspraken doen. De prijzen voor beide modellen zullen later bekend worden gemaakt.

Zoals eerder aangegeven wordt de Surface Book 2 geleverd met een nieuwe versie van Windows 10, de Fall Creators Update, om precies te zijn. De update zit vol met verbeteringen, zoals de mogelijkheid om je Surface Pen terug te vinden met Find my Pen, ‘direct inking’ in een pdf, ‘Ga verder op je pc’ met Cortana en Microsoft Edge die de Windows-ervaring tussen verschillende apparaten naadloos maakt. Jawel, ook met een iPhone zal dit werken. Naast al dit zijn er verbeteringen op het gebied van beveiliging en privacy, en zelfs toegankelijkheid met onder meer ‘Eye Control’. 
Maar er is meer, zoals Mixed Reality. De functie bestond al langer, maar komt nu naar grote groepen gebruikers. Voorheen had je een headset en verschillende camera’s nodig, dat is met ‘Windows Mixed Reality’-headsets niet meer nodig. Microsoft werkt samen met Acer, Dell, HP en Lenovo die vandaag hun eerste Windows Mixed Reality-headsets presenteren. Op 6 november zal ook Samsung volgen met de Samsung HMD Odyssey. Deze headsets zijn eenvoudig in gebruik en makkelijk overal mee naartoe te nemen. Daarnaast vind je in de Fall Creators Update Mixed Reality Viewer, die Mixed Reality met de pc mogelijk maakt door de standaard ingebouwde camera te gebruiken en 3D-objecten te zien die je mixt in je directe omgeving. 
Ook kan men met de Fall Creators Update aan de slag met 3D; met Paint 3D kun makkelijk objecten maken die je vervolgens kunt toevoegen aan Office-bestanden als een PowerPoint-presentatie of Word-document. Je kunt deze objecten animeren en dankzij Mixed Reality overbrengen naar de fysieke wereld.
De Windows 10 Fall Creators Update biedt nog veel meer mogelijkheden. Zelf proberen? Dat kan, want de update is inmiddels beschikbaar als gratis download voor bestaande Windows 10-gebruikers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in