Apple brengt iOS 11.1 met nieuwe emoji uit

Apple heeft gisteravond de allereerste grote update voor iOS 11 uitgerold. De software-versie, welke al even voor ontwikkelaars beschikbaar was komt met onder meer nieuwe emoji en brengt de mogelijkheid terug om met 3D Touch de appkiezer te openen. Daarnaast zijn er talloze verbeteringen gedaan om de stabiliteit (eindelijk) weer op het niveau van iOS 10.3.3 terug te brengen.

iOS 11.1 bevat in totaal 72 nieuwe emoji. Het is niet de eerste keer dat er met een dergelijke update emoji bij komen. Zo was dat met iOS 10.2 ook het geval. Bij die update werden er zelfs meer dan honderd nieuwe emoji toegevoegd. Wat je eraan hebt? Nou, als je er nu al heel veel gebruik van maakt dat zal het onwaarschijnlijk welkom zijn. Apple liet op Twitter de nieuwe emoji uitgebreid zien in een kort filmpje.

Naast de nieuwe emoji brengt iOS 11.1 een functie terug die in iOS 11.0 in eerste instantie definitief verwijderd bleek te zijn: de mogelijkheid om met 3D Touch de appkiezer te openen. De functie maakte haar intrede met iOS 9 op de iPhone 6s. Je kon dan, door met de vinger op de linker rand van het scherm te drukken (niet tikken) de appkiezer activeren. Toen iOS 11 nog in de betafase zat ontdekte men dat Apple de functionaliteit verwijderd had. Volgens ontwikkelaars bij Apple was dit bewust gedaan en zou het niet terugkomen. In elk geval niet op korte termijn. Dankzij een trouw Apple-klant die een ‘klacht’ hierover naar software-baas Craig Frederighi is de functie dan toch weer terug met iOS 11.1. Het is zelfs ietsjes makkelijker te gebruiken als voorheen.
Verder lost iOS 11.1 een belangrijk probleem op waarbij er meerdere lekken in Wi-Fi-netwerken zaten. Natuurlijk zijn er nog een hoop andere zaken veranderd of verbeterd in de update. En met iOS 11.2 op de loer zal dat niet hiermee eindigen. Verder – al is het niet helemaal relevant – is overigens de verwachting dat Apple morgen tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers zal aankondigen dat mobiele betaaldienst Apple Pay naar Nederland (ING en Bunq) komt, als we de geruchten mogen geloven althans.
Je installeert de update via Instellingen > Algemeen > Software-update op de volgende apparaten:
  • iPhone 5s en nieuwer
  • iPad Air en nieuwer
  • iPad mini 2 en nieuwer
  • iPod touch (5e generatie)

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student HBO-ICT, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens muziekliefhebber, hardloper en taalfanaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in