Apple brengt iOS 11.1.1 uit

Apple heeft vanavond de eerste update voor iOS 11.1 uitgebracht op de iPhone, iPad en iPod touch. iOS 11.1.1 lost enkele bugs op, onder meer met autocorrectie en Siri. Zoals altijd met kleine updates is het aangeraden hier naar bij te werken, zeker omdat ze vaak ook beveiligingsproblemen verhelpen en tegengaan.

De changelog van iOS 11.1.1 is als volgt:
  • Oplossing voor een probleem met de autocorrectie van het toetsenbord
  • Oplossing voor een probleem waarbij ‘Hé, Siri’ niet meer functioneerde

Het eerste probleem werd veroorzaakt doordat gebruikers de letter ‘i’ wilden typen middels het Engelse toetsenbord, maar in plaats daarvan vreemde tekens te zien kregen. Het is overigens mogelijk dat naast deze twee genoemde problemen nog meer opgelost is in iOS 11.1.1.

Het is de eerste update sinds de release van de iPhone X; dit toestel werd al in september samen met de iPhone 8 en 8 Plus aangekondigd, maar kwam pas in de winkelschappen op 3 november te liggen. Twee dagen daarvoor verscheen iOS 11.1 nog met onder meer ruim 70 nieuwe emoji.

Over de iPhone X verschijnt trouwens over niet al te lange tijd een review op Dutch Tech Blog! Het toestel wordt deze maand nog verwacht. De vernieuwingen – zoals het design, scherm en Face ID – zullen dan uitgebreid onder de loep worden genomen. Stay tuned!

Je installeert de update via Instellingen > Algemeen > Software-update op de volgende apparaten:
  • iPhone 5s en nieuwer
  • iPad Air en nieuwer
  • iPad mini 2 en nieuwer
  • iPod touch (5e generatie)

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student HBO-ICT, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens muziekliefhebber, hardloper en taalfanaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in