Apple presenteert cijfers FQ4 2017: 46,7 miljoen iPhones verkocht, omzet van $52,6 miljard

Apple heeft vanavond de cijfers van het derde kwartaal van 2017, welke over de maanden juli, augustus en september gaat, gepresenteerd. Het zijn de eerste resultaten sinds de aankondiging van de iPhone 8 en 8 Plus, en de iPhone X. Laatstgenoemde is vanaf morgen eindelijk beschikbaar voor verkoop en zal bij relatief veel mensen dan ook al op de deurmat liggen.

Allereerst natuurlijk de cijfers. Deze zijn als volgt, met tussen haakjes die van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

  •  46,677 miljoen iPhones verkocht (45,513 miljoen)
  •  10,326 miljoen iPads verkocht (9,267 miljoen)
  •  5,386 miljoen Macs verkocht (4,886 miljoen)
  •  $52,6 miljard omzet ($46,9 miljard)
  •  $10,7 miljard winst ($9 miljard)

De cijfers laten weinig verassingen zien. Het gaat niet zo goed met de verkoop van de iPhone, en dat is enerzijds door de iPhone 8 (Plus), anderzijds komt het door de iPhone X. Die eerste is namelijk maar een karige upgrade ten opzichte van de iPhone 7, zoals ik in mijn review ook al beschreef. Vooral als je al een iPhone 7 hebt. Als je echt per se jaarlijks wilt upgraden, dan kun je beter voor de iPhone X gaan. En dat brengt met op het tweede punt: de iPhone X is Apple’s nieuwe toekomstige vlaggenschip. Het bedrijf probeert beide toestellen net zoveel te promoten, maar de meesten vallen als een blok voor de iPhone X, terwijl de iPhone 8 een beetje het onderschoven kindje is geworden. Daar is niet per definitie is mis mee. Immers is de iPhone X de grootste upgrade van een iPhone ooit. Althans, qua ontwerp en scherm.

De iPhone X is dus vanaf morgen officieel verkrijgbaar voor een schamele €1159 (64 GB) of €1329 (256 GB) in de kleuren spacegrijs en zilver.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student HBO-ICT, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens muziekliefhebber, hardloper en taalfanaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in