De beste gratis games voor iOS en Android

gratis games apps
Ben je uitgekeken op de huidige spelletjes op je telefoon? Geen zorgen: in dit blog bespreken we de leukste gratis games voor iOS en Android. We geven je het op een briefje dat hier voor jou een leuk spel tussen zit!

1: Candy Crush Saga

We beginnen met misschien wel het populairste smartphonespelletje ooit: Candy Crush Saga, waarvan inmiddels al meer dan een miljard spelletjes zijn gespeeld. Je doel is om in het speelveld verschillende snoepjes op een rij te krijgen. Om eenzijdigheid te voorkomen zijn er allerlei speltypes. Zo heb je levels waarbij je een doelscore moet halen en zijn er levels met een tijdslimiet. Kortom: genoeg variatie om heel lang onder de pannen te zitten qua vermaak!
Candy Crush Saga is beschikbaar voor Android en iOS.

2: Clash of Clans

Clash of Clans is ook zo’n game die al sinds jaar en dag super-de-puper populair is. Met dit strategiespel moet je het met je leger opnemen tegen de legers van andere spelers. Je neemt het dus niet op tegen de computer, maar écht tegen andere gamers. Samen sta je sterker, dus je kunt ook met andere spelers een Clan vormen en het tegen andere Clans opnemen. En dat is precies hetgeen dat de game zo populair maakt. Hebben jij en je vrienden al een Clan?
Clash of Clans is beschikbaar voor Android en iOS.

3: 1010!

Tetris 2.0, zo laat 1010! zich misschien wel het beste uitleggen. In al zijn eenvoud is dit spelletje supervermakelijk. De basis van dit spel is een leeg speelveld van tien bij tien blokken. Vervolgens krijg je telkens drie verschillende type blokken die je in dit speelveld moet plaatsen. Heb je tien blokjes op een rij? Dan verdwijnt deze rij en scoor je punten. Kun je de blokjes niet meer kwijt op het speelveld? Dan is het game over. Klinkt makkelijk, maar het vergt strategisch inzicht om ver te komen!
1010! is beschikbaar voor Android en iOS.

4: Bike Racer

Ben je meer van het racen? Dan is Bike Racer een echte aanrader. Met dit spelletje ben je de bestuurder van een motorfiets. In verschillende 2D-‘werelden’ heb je meerdere levels waar je de eindstreep moet zien te halen. De motor bestuur je met het gas- en rempedaal op het scherm en door de fiets naar voren of achteren te laten leunen door je telefoon naar links of rechts te kantelen.
Bike Racer is beschikbaar voor Android en iOS.

5 (en 6!): Angry Birds 1 en 2

Na-túúúúr-lijk mag de koning van de gratis games niet ontbreken. En dat is natuurlijk Angry Birds. Doel is om met het katapulteren van vogels allerlei constructies omver te krijgen. Het spel heeft, zeker voor een gratis game, ontzettend veel levels en spelwerelden. Daarmee ben je zeker van uren, maar dan ook écht úúúren aan spelplezier!
Angry Birds is beschikbaar voor Android en iOS. Angry Birds 2 is ook beschikbaar voor Android en iOS.

7: Color Switch

Is timing met games altijd één van jouw sterkste punten? We geven je het op een briefje: jij gaat schitteren met Color Switch. Je bestuurt hiermee een klein balletje dat van kleur kan veranderen. Doel is om dit balletje door cirkels te loodsen. De randen van zo’n cirkel heeft verschillende kleuren. Is je balletje rood? Dan kun je er alleen door het rode gedeelte van de cirkel heen. Raak je de cirkel op een deel met een andere kleur? Helaas, einde oefening!
Color Switch is beschikbaar voor Android en iOS.

Alternatief voor gratis games? De beste betaalde games!

Met één of meerdere van de bovenstaande gratis games ben je zeker weer even onder de pannen. Zoals je misschien zult merken, zit er ook een nadeel aan gratis games. Zo krijg je advertenties te zien en moet je soms betalen voor extra mogelijkheden in het spel. Zit je daar niet op te wachten? Misschien zijn betaalde games wat voor je: hier betaal je één keer een bedrag, vervolgens kost het spel je geen cent extra meer en heb je nooit last van advertenties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in