Refurbished netwerkapparatuur, win-win voor iedereen

Netwerkapparatuur is steeds vaker een grote kostenpost op de balans van menig bedrijf. Met de nog altijd toenemende digitalisering, groeit de behoefte aan goede netwerkapparatuur gestaag door. Maar wat nu als je refurbished netwerkapparatuur van hoge kwaliteit, compleet met garantie, voor slechts een fractie van de nieuwprijs in kunt kopen? Doen, zou je zeggen!

Refurbished is opnieuw nieuw!

Vaak wordt gedacht dat refurbished een mooi woord voor tweedehands is. Dat is niet waar. Het woord ‘refurbished’ is naar ons overgewaaid uit het Engels. De Nederlandse betekenis van refurbished is gereviseerd, wat zoveel betekend als: controleren, vernieuwen en verbeteren. Nadat de apparatuur refurbished is, is deze echt zo goed als nieuw en klaar voor een tweede leven.

Iedereen doet mee

Zelfs de grote merken van IT-apparatuur, zoals HP of Dell hebben een eigen refurbish-programma. De salesmensen van deze bedrijven hangen dat over het algemeen niet aan de grote klok. Zij verkopen immers liever nieuwe systemen. Geld is tenslotte geld en aan refurbished apparatuur kan je niet veel meer verdienen. De refurbished optie wordt vaak als allerlaatste optie aangeboden. Wanneer blijkt dat de nieuwe apparatuur zeker niet afgenomen gaat worden door een bepaalde klant.

Duurzaam ondernemen

Door het steeds groter wordende aanbod van refurbished netwerkapparatuur, is het voor bedrijven steeds aantrekkelijker om duurzaam te ondernemen. Duurzaam ondernemen is immers in veel gevallen een grote pre. Niet alleen het milieu vaart er wel bij, ook de ondernemer scoort er behoorlijk wat punten mee. Ondernemers die oog hebben voor het milieu en zo groen mogelijk ondernemen, worden over het algemeen serieuzer genomen en komen betrouwbaarder over. Zij hebben dus een streepje voor op concullega’s. Mooi meegenomen is, dat zij op jaarbasis ook veel minder kosten aan IT hebben.

Minder milieuvervuiling

Inmiddels weten we dat het overgrote deel van de milieuvervuiling en CO2-uitstoot wordt veroorzaakt tijdens het produceren van in dit geval de netwerkapparatuur. Tijdens het gebruik van de apparatuur is dit percentage aanzienlijk lager. Verder levert een IT product dat vervangen wordt, gemiddeld 4,5 kg afval op. Wanneer datzelfde product refurbished wordt, wordt het milieu dus zelfs twee keer ontzien.
Heb je dus het beste voor met het milieu, dan is het zeker de moeite waard om eens serieus naar de optie van refurbished apparatuur te kijken. Door refurbished netwerkapparatuur te gebruiken is heel veel winst te behalen op het gebied van milieuvervuiling en CO2-uitstoot.

De kwaliteit van refurbished netwerkapparatuur

Iedereen begrijp ondertussen wel dat werken met refurbished apparatuur beter is voor het milieu en voor de portemonnaie. Maar waarom zijn er dan nog steeds heel veel IT-ers die dat absoluut niet zien zitten? Vaak wordt er gedacht dat de kwaliteit te wensen overlaat of dat er dan met verouderde apparatuur gewerkt moet worden. Dat is een misconceptie. Over het algemeen zijn het courante modellen die refurbished worden aangeboden. Deze modellen zijn dan ook nog gewoon bij de fabrikant in productie.

Garantie refurbished netwerkapparatuur

Ook op de garantie van refurbished producten valt in de meeste gevallen niets aan te merken. Aliter Networks bijvoorbeeld, geeft op al haar refurbished netwerkapparatuur zelfs levenslange garantie aan haar eindklanten. Geen gezeur of moeilijk gedoe, gewoon een kwestie van omruilen. Enneh, de levering? Mits op voorraad binnen 24 uur!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in