7 tips om je Samsung smartphone te beschermen

De Samsung smartphones hebben geweldig strakke designs en zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. Prachtig om te zien, geweldig om te gebruiken en daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Daarom hebben we voor jou zeven tips op een rijtje gezet om je Samsung smartphone te beschermen.

Tip 1: Een beschermend laagje

Wie net een nieuwe telefoon heeft, weet hoe het soms kan voelen alsof deze elk moment uit je hand kan schieten. Voor extra houvast kun je dan een hoesje om je telefoon doen. Het liefst één van zacht siliconen met randjes die zich om het beeldscherm klemmen. Valt je telefoon dan tóch op de grond? Dan vangt het hoesje in ieder geval de eerste klap op.

Tip 2: Glasharde bescherming

Eén van de meest voorkomende schades is een kapot beeldscherm. Zo kan een flinke klap op de stoeptegels het scherm onherstelbaar beschadigen. Een flinke barst kan al snel zorgen voor problemen met de navigatie van je telefoon. Wat je kunt doen is een screenprotector gebruiken. Deze voorkomt krassen en beschermt tegen vallen en stoten. Je hebt verschillende soorten: van een beschermend laagje plastic tot een heuse screenprotector van glas voor extra bescherming.

Tip 3: Houd goed vast!

Laat je vaak je telefoon vallen? Misschien is een PopSocket iets voor jou! Deze handige ‘knop’ plak je op de achterkant van je telefoon. Zo heb je meer grip op de telefoon én kun je met je andere hand de telefoon gebruiken.

Tip 4: Maak ‘m waterdicht

Gelukkig zijn de meeste telefoons tegenwoordig iets beter bestand tegen water. Een ongelukkig geplaatst glas drinken of een glibberig moment bij de wastafel kunnen ze nu wel aan. Ga je graag naar een festival (lees: bierdouche) of ben je iemand die vaak op een boot te vinden is? Dan is wat extra bescherming wel handig. Wie écht goed voorbereid op pad gaat, kan een waterdicht hoesje aanschaffen. Dit plastic zakje beschermt jouw smartphone tegen directe impact!

Tip 5: Gebruik een pincode

Veiligheid zit ‘m natuurlijk niet alleen het apparaat zelf, maar ook in de bestanden op je smartphone. Beveilig je smartphone altijd met een pincode of vingerafdruk. Ook de pincode van jouw SIM-kaart kun je wijzigen zodat deze alleen door jou geactiveerd kan worden. Zo kan niet iedereen zomaar je telefoon gebruiken. Hierdoor is je telefoon ook extra beveiligd als ‘ie gestolen wordt.

Tip 6: Back-up van je Samsung smartphone

Als je telefoon onherstelbaar kapot is, kun je niet meer bij je data. Fantastische fotomomenten, je leukste video’s en al je contactpersonen kun je zo kwijtraken. Zonde! Maak daarom tijdig een back-up van je telefoon. Jouw Samsung kun je gemakkelijk back-uppen via Google Drive. Hier kun je alles op kwijt; van een complete back-up tot opgeslagen foto’s en je WhatsApp-chatgeschiedenis. Wanneer je deze back-ups via een cloud service, zoals Google Drive, maakt kun je zorgen voor een back-up die altijd up-to-date is en waar je gemakkelijk bij kunt. Ook handig voor wanneer je wat opslagruimte vrij wilt maken op je telefoon!

Tip 7: Toestelverzekering

Hebben deze tips je niet op tijd kunnen bereiken en is je telefoon onherstelbaar beschadigd of, nog vervelender, onverhoopt gestolen? Wel zo prettig als je snel een nieuwe telefoon kunt uitzoeken. Met een verzekering houd je de kosten hiervan laag. Dan weet je na zo’n vervelend moment zeker dat jouw geliefde smartphone snel vervangen is.
Hoe bescherm jij jouw telefoon?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in