Bespaartips voor de kerstdagen

December is voor veel mensen een behoorlijk dure maand. Rond feestdagen zoals sinterklaas en kerst geven we elkaar cadeaus en daarnaast kopen we ook veel meer eten en drinken. Juist omdat het zo duur is, is het soms wel eens fijn dat je ergens op kunt besparen. Daarom worden hieronder enkele tips gegeven om rond te kerstdagen geld te besparen!

Leuke cadeaus hoeven niet duur te zijn

Veel mensen zijn gelukkiger met een leuk en persoonlijk cadeau wat niet eens zo veel geld kost in plaats van een heel duur cadeau dat rechtstreeks uit de elektronicawinkel komt. Een persoonlijk cadeau heeft namelijk veel meer emotionele waarde. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een duurzaam cadeau, dat lang mee gaat.

Ga bewust met geld om

Koop niet zomaar alles wat je lekker vindt, maar wees bewust bezig met de boodschappen. Maak vooraf een lijstje met wat je nodig hebt, hoeveel dat kost en bij welke winkel je het gaat halen. Op die manier koop je in ieder geval niet te veel.

Profiteer van acties

Rondom kerst worden er allerlei acties door winkels georganiseerd. Daardoor kun je flink wat geld besparen. Gebruik een e-kortingscode. Zo is er bijvoorbeeld een Hema kortingscode beschikbaar. Ook kun je inkopen gaan doen tijdens de speciale uitverkoop die veel winkels organiseren. Houd voorafgaand aan kerst vooral de folders in de gaten en speur op internet naar de leukste aanbiedingen. Op die manier mis je in ieder geval niets.

Doe je inkopen ruim van tevoren

Ga niet pas met kerst alle inkopen pas doen. Het is namelijk algemeen bekend dat de prijzen dan gaan stijgen. Dat is overigens ook vrij logisch aangezien ook de vraag behoorlijk stijgt. Natuurlijk kun je niet alles van tevoren al aanschaffen en in de zomer al een kalkoen kopen. Er zijn echter tal van zaken zoals versiering, aankleding van je huis én cadeaus die je het hele jaar door kunt kopen. Vooral bij cadeaus kan dat behoorlijk veel geld schelen. Speelgoed en geschenken die je voor volwassenen koopt, stijgen tegen de kerst namelijk heel snel en explosief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in