Apple geeft voorproef iOS 11.3 met nieuwe animoji’s en accubeheer

Hoewel het nog even zal duren voordat het voor het grote publiek beschikbaar komt heeft Apple vandaag een voorproefje gegeven van iOS 11.3, dat vandaag nog als bèta beschikbaar komt voor ontwikkelaars. De grootste veranderingen vinden we bij de animoji’s, ARKit en accubeheer. Een exacte releasedatum? Die krijgen we helaas nog niet. Wel is zeker dat het deze lente nog uitgebracht wordt.

Apple staat erom bekend regelmatig updates uit te brengen, de ene keer met alleen probleemoplossingen en de andere keer stoppen ze er ook wat features bij. Dat zijn de updates die tussen een ‘major’ release als iOS 11 en een ‘minor’ release als iOS 11.2.5 komen. Met iOS 11.3 voegt Apple weer wat belangrijke dingen toe, waarvan één op aandringen van heel veel mensen: betere accubeheer. Maar ook nieuwe animoji’s en verbeteringen voor ARKit vinden we erin terug.
Met iOS 11.3 worden er vier nieuwe animoji’s toegevoegd die je vanuit de Berichten-app kunt gebruiken: een leeuw, beer, draak en schedel. Wat ook aan de Berichten-app wordt toegevoerd is Business Chat. Het idee is dat bedrijven net als tegenwoordig bij Facebook Messenger op deze manier direct met klanten kunnen communiceren.
Eén van de veranderingen is er eentje die al eerder door Apple-CEO Tim Cook werd aangekondigd: meer inzicht in de gezondheid van je accu. Via Instellingen > Batterij kun je al zien hoeveel impact de apps die je gebruikt hebben op de accuduur, en met ingang van iOS 11.3 op de iPhone 6 en nieuwer zal er meer informatie bij komen over de staat van je accu. Zo zie je makkelijker en sneller wanneer een batterij toe is aan vervanging. Daarnaast zal Apple voor gebruikers van een iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 en iPhone 7 Plus een optie toevoegen waarmee je het zogenoemde ‘performance throttling’ kunt uitschakelen. Dit werd met iOS 11 ingevoerd om crashes te voorkomen als gevolg van maximaal functioneren door de CPU. Het bedrijf raakte erdoor in opspraak, omdat het hier niet transparant over was. Met iOS 11.3 geeft Apple klanten zélf de optie om te bepalen of ze de crashes ervoor over hebben om toch maximale performance te krijgen.
ARKit wordt geavanceerder en zal naast het herkennen van horizontale oppervlaktes nu ook verticale oppervlaktes herkennen en hier objecten op plaatsen. Denk bij verticale oppervlaktes aan muren en deuren. Onder meer posters en artwork worden nu beter geïntegreerd van de echte wereld in Augmented Reality-ervaringen zoals het vullen van een museum met interactieve tentoonstellingen. Ook verbeterd is de camera, die nu een 50% hogere resolutie en autofocus zal gaan ondersteunen.
Er is nog meer nieuw in iOS 11.3, maar dit zijn zo’n beetje de belangrijkste vernieuwingen. Zoals eerder gezegd is er nog geen exacte releasedatum bekend. Wel verschijnt vandaag dus nog de eerste bèta voor ontwikkelaars (evenals een publieke bèta voor niet-ontwikkelaars die toch graag al de nieuwe functies willen testen). 

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student HBO-ICT, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens muziekliefhebber en taalfanaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in