Wat zijn setup cartridges?

Als je wilt printen, zijn een aantal dingen onmisbaar. Allereerst heb je natuurlijk een printer nodig. Daarnaast zijn er nog een aantal andere benodigdheden. Zo heb je natuurlijk helemaal niets aan een printer als je niet over papier beschikt waar je op kunt printen. Ook moet je natuurlijk over inkt beschikken. Daarvoor maken de meeste printers gebruik van cartridges. In de loop der tijd zijn deze cartridges echter behoorlijk veranderd. Zo leveren tegenwoordig merken als Epson, Canon, Brother en HP cartridges bij printers de zogenoemde starter cartridges of setup cartridges. Maar wat zijn dat dan eigenlijk voor cartridges en waarom leveren deze merken ze tegenwoordig standaard?

Wat zijn setup cartridges?

Kortgezegd zijn setup cartridges eigenlijk patronen die niet helemaal gevuld zijn met inkt. Wanneer je in de winkel een cartridge koop, is deze vaak zoveel mogelijk gevuld. Dat geldt echter niet voor setup cartridges. Deze zijn namelijk maar voor maximaal 50% gevuld. Daarbij maakt het overigens niet uit of je HP cartridges of andere setup cartridges aanschaft.

Waarom is dat eigenlijk zo? 

Setup cartridges zijn simpel gezegd goedkoper dan normale cartridges. Hoewel je denkt dat je bij een printer cartridges gratis meegeleverd krijgt, wordt dat allemaal in de prijs berekend. Fabrikanten willen de prijs van de printer echter zo laag mogelijk houden en daardoor wordt er gewerkt met de setup cartridges. Daarbij waren er ook nog eens veel tussenhandelaren die de HP cartridges uit de doos haalden en in plaats daarvan een huismerk cartridge in de doos stopten. De duurdere cartridges verkochten ze dan gewoon weer. Dat is met de nieuwe setup cartridges nu voorgoed verleden tijd.

Speciaal voor een nieuwe printer

Overigens zijn setup cartridges ook speciaal ontworpen om de printer en printkop in te stellen. Je ontvangt het alleen doordat je een nieuwe printer bestelt en deze cartridges helpen om de inktniveaus te kalibreren en de printer te initialiseren. Dankzij deze cartridges kun je direct aan de slag en bovendien gaan ze echt wel eventjes mee. Zijn ze uiteindelijk toch op? Dan koop je in de winkel simpelweg nieuwe cartridges!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in