Apple brengt iOS 11.2.6 met fix voor Telugu-bug uit

Apple heeft gisteren iOS 11.2.6 uitgebracht die een probleem oplost waarbij toestellen opnieuw starten en apps als iMessage en WhatsApp geblokkeerd werden, wanneer een Telugu-teken werd verzonden. Het is dan ook raadzaam de update zo snel mogelijk te installeren.

De zogeheten ‘Telugu’-bug kwam vorige week aan het licht; het betreft een Indiaas teken, dat dus Telugu heet. Wanneer dit teken zichtbaar is op het scherm, herstart het toestel en wordt een app als iMessage of WhatsApp (afhankelijk van waar het teken in verstuurd is) geblokkeerd, zelfs als het alleen op het ongrendelscherm te zien is.

Er is wel degelijk een oplossing voor. Gebruik je bijvoorbeeld WhatsApp op je Windows-pc of Mac, dan kun je op dat apparaat het bericht verwijderen. Of je vraagt de ander het bericht zelf te verwijderen. Desalniettemin is het natuurlijk een vervelende bug, en één van de vele in iOS de laatste tijd. Gelukkig liet Apple al weten dat er snel een update aan zat te komen, en die is er nu dus.

Wil je iOS 11.2.6 zelf installeren? Dat doe je door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan op één van de volgende apparaten:

  • iPhone 5s en nieuwer
  • iPad Air en nieuwer
  • iPad mini 2 en nieuwer
  • iPod touch (5e generatie)

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student HBO-ICT, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens muziekliefhebber, taalfanaat en lid van Forum voor Democratie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in