Apple presenteert cijfers FQ1 2018: 77,3 miljoen iPhones verkocht, omzet van $88,3 miljard

Apple heeft op donderdagavond (Nederlandse tijd) de cijfers van het vierde kwartaal van 2017 gepresenteerd. Deze gaan over de maanden oktober, november en december. Het zijn de eerste cijfers waarin de verkoop van de iPhone X zijn opgenomen. Het toestel, dat afgelopen september vol bombarie aangekondigd werd ging namelijk pas in november in de verkoop. Inmiddels hebben de meeste mensen, na lang wachten, het toestel in huis. 

Laten we dan toch maar meteen even de cijfers op een rijtje zetten:
  • 77,3 miljoen iPhones verkocht
  • 13,2 miljoen iPads verkocht
  • 5,1 miljoen Macs verkocht 
  • $88,3 miljard omzet
  • $20,1 miljard winst 

Meteen even the elephant in the room: de iPhone-verkoop is dit kwartaal lichtjes gedaald. Vorig jaar werden er nog 78,3 miljoen in hetzelfde kwartaal verkocht. De iPad-verkoop is juist ietsjes gestegen. De Mac-verkoop is aan de andere kant weer wat gedaald. Allemaal geen schokkende cijfers eigenlijk. Waar investeerders vooral om zullen juichen is de financiële resultaten, en op dat punt vestigde Apple het zoveelste record. Niet alleen door het boeken van een gigantische omzet én winst, maar ook omdat de gemiddelde verkoopprijs per toestel steeg van $695 naar $796. Dat is natuurlijk te danken aan de iPhone X, die over de toonbank gaat voor een luttele €1159 ($999).
Apple-CEO Tim Cook was – zoals gewoonlijk – euforisch over de resultaten dat het bedrijf geboekt heeft: 

“We’re thrilled to report the biggest quarter in Apple’s history, with broad-based growth that included the highest revenue ever from a new iPhone lineup. iPhone X surpassed our expectations and has been our top-selling iPhone every week since it shipped in November. We’ve also achieved a significant milestone with our active installed base of devices reaching 1.3 billion in January. That’s an increase of 30 percent in just two years, which is a testament to the popularity of our products and the loyalty and satisfaction of our customers.”

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student HBO-ICT, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens muziekliefhebber en taalfanaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in