De ontwikkeling van smartphones lijkt nog sneller te gaan dan Kjeld Nuis in Pyeongchang. Sta er maar eens bij stil. Velen onder ons kunnen zich de eerste gangbare mobieltjes (of moeten we zeggen: koelkasten) nog goed herinneren. Vergeleken met de apparaten van nu waren het niet eens mobieltjes te noemen destijds. Hoe zal dit gaan in de toekomst? Is sky the limit? De trendwatchers van Tele2 keken met een schuin oog naar de toekomst en komen nu tot de conclusie dat de opvouwbare smartphone echt een ding gaat worden!

De opvouwbare smartphone

Fabrikanten zijn druk in de weer met het ontwikkelen van opvouwbare smartphones. Vooral Samsung, tech-gigant en innovator pur sang -kijk maar eens naar de Galaxy S9-, zou al een tijd werken aan de Galaxy X, zoals de geruchten op het ‘m omschrijven. De X (zo noemen wij ‘m nu even) zou een smartphone zijn met een buigbaar scherm. Trouwens…heb jij de S9? Check hier de geheimen die je moet weten!
Verder wordt er ook druk geëxperimenteerd met oprolbare schermen. Het klinkt misschien gek en onmogelijk, maar we kunnen er maar beter in geloven! Straks kun je je telefoontje makkelijk oprollen en onder de arm (als een krant) meenemen naar het werk.

Op dit moment zullen het echter nog moeten rooien met de mobieltjes van nu. Fabrikanten moeten namelijk nog een mogelijkheid vinden om hardware, zoals de processor, het werkgeheugen en de batterij in de oprolbare schermen te plaatsen. Dit is nu nog niet mogelijk.

De mobiele 3D-wereld

3D-scans; het is op dit moment al mogelijk, bijvoorbeeld met de Xperia XZ1. 3D-touch? Is er ook al! 3D-camera’s? Ook deze zitten eraan te komen. Sony werkt er al een tijdje aan. Kijkend naar de iPhone X, heeft deze ook al wat aanvullende 3D-sensoren, vooral bedoeld voor gezichtsherkenning. Maar dit is nog niet goed genoeg! De verwachting is dat smartphones in de toekomst nog beter diepte kunnen laten zien met behulp van de camera.
Naast de 3D-televisies (die je kunt bekijken met een brilletje) en 3D-echo’s (voor aanstaande ouders), wordt het, naast 3D-scans en -camera’s, binnen afzienbare tijd waarschijnlijk ook nog mogelijk om 3D-effecten (zonder bril!) te aanschouwen op je smartphone. Zie je het al voor je? Een 3D-film checken op je trouwe koelkastje from the future!
Conclusie: de smartphone from the future wordt een echte killer! De brandende vraag wanneer deze telefoon eraan komen blijft vooralsnog onbeantwoord, maar kijkend naar de ontwikkelingen tussen (pak ‘m beet) zo’n 15 jaar geleden en nu, zal het niet meer lang op zich laten wachten! Geniet nog maar even van je ‘normale smartphone’ want the future is coming! – Meer teletech? Check de blog van Tele2!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here