Huawei Mate 10 lite krijgt Face Unlock en AR Lens

Vanaf vandaag krijgt de Mate 10 lite twee nieuwe functies: Face Unlock en AR Lens. De nieuwe functies worden eerst uitgerold bij duizend Mate 10 lite smartphones via een software update. Face Unlock laat gebruikers hun smartphone ontgrendelen door gezichtsherkenning via de camera aan de voorkant van het toestel. De AR Lens in de camerafunctie geeft de mogelijkheid om foto’s te personaliseren met effecten en achtergronden zonder een aparte app te hoeven downloaden. De software update is eind maart beschikbaar voor alle Mate 10 lite telefoons.
Face Unlock biedt twee mogelijkheden om je scherm te ontgrendelen: de “swipe to unlock”- en de “direct unlock”-functie. Beiden worden geactiveerd door op de aanknop te drukken. Bij “direct unlock” ontgrendelt de Mate 10 lite direct na gezichtsherkenning en kan de gebruiker meteen aan de slag. Voor iedereen die gebruik maakt van schermnotificaties, zoals bij WhatsApp, heeft de Mate 10 lite daarnaast “swipe to unlock”. Deze functie laat schermnotificaties enkel zien na gezichtsherkenning en maakt deze onzichtbaar voor niet geverifieerde gebruikers. De herkende gebruiker kan daarna swipen om de smartphone volledig te ontgrendelen.
 
De camerafunctie van de Mate 10 lite wordt uitgebreid met AR Lens. Na het maken van een foto kunnen gebruikers grappige, mooie en inspirerende effecten zoals gezichtsmaskers toevoegen. Daarnaast voeg je met AR Lens achtergronden toe aan je perfecte selfie. Zo waan je je bijvoorbeeld bij de Eiffeltoren in Parijs of naast je favoriete tekenfilmfiguren. Kortom: alles om jezelf nog beter te laten zien en je foto persoonlijk te maken, zonder dat je daarvoor een aparte app hoeft te downloaden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in