SEAT eerste automerk met Shazam-integratie

SEAT wordt de eerste autofabrikant ter wereld die de populaire app Shazam in zijn modellen integreert. SEAT-president Luca de Meo maakte dat bekend op de eerste dag van het Mobile World Congress (MWC). Shazam is vanaf april beschikbaar via SEAT DriveApp voor Android Auto.

SEAT-klanten kunnen vanaf dan tijdens het rijden Shazam gebruiken om bijvoorbeeld nummers die op de radio worden gedraaid te identificeren. Dankzij de veiligheidsfeatures van de SEAT DriveApp is dat op een volkomen veilige manier te doen. SEAT-president Luca de Meo benadrukt dat de integratie van Shazam niet alleen een uitkomst is voor muziekliefhebbers, maar ook een stap in de richting van het zo veilig mogelijk maken van de SEAT-modellen.
“MWC stelt SEAT in staat om nieuwe technologische doorbraken te laten zien. Ook is MWC voor ons een uitgelezen kans om kennis te maken met belangrijke bedrijven in de sector, waarmee we mogelijk kunnen samenwerken om toekomstscenario’s werkelijkheid te laten worden,” aldus Luca de Meo.

Mobiliteit van de toekomst

De mobiliteit van de toekomst was een onderwerp van belang in de speech van De Meo. Zo kondigde hij onder meer de oprichting van XMOBA aan. Dat bedrijf heeft als belangrijkste taak het op zoek gaan naar veelbelovende oplossingen op het gebied van toekomstige mobiliteit. XMOBA werkt onafhankelijk aan het signaleren van nieuwe trends en bedrijfsmodellen en investeert onder meer in proefprojecten.
XMOBA gaat van start met twee belangrijke initiatieven. Het eerste is ‘justmoove’, een platform dat een aantal services integreert op het gebied van bijvoorbeeld parkeren (reserveren en betalen), tol betalen en tanken. Het tweede initiatief is het autodeelbedrijf Respiro, dat recent werd overgenomen door SEAT en onderdeel wordt van XMOBA.

Barcelona 5G-hoofdstad van de Europa

Tijdens het Mobile World Congress maakte SEAT ook bekend dat het samenwerkt met Barcelona om de stad te laten uitgroeien tot 5G-hoofdstad van Europa. Barcelona moet een Europees 5G-laboratorium worden, vinden de Catalaanse overheid, het stadsbestuur en Mobile World Capital.
SEAT gaat 5G-technologie gebruiken in een prototype van een ‘connected car’ die volgend jaar in Barcelona wordt getest. “We willen dat de stad een proeftuin wordt voor dit soort initiatieven”, aldus Luca de Meo. “Barcelona is immers de op vier na innovatiefste stad van Europa en de dertiende in de wereld. Wij zijn een samenwerking aangegaan met Telefónica om onderzoek te doen naar de voordelen van 5G-technologie in ‘connected cars’.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in