Review: Gustaav, een minimaal en superdun hoesje

Dat we onze iPhones niet meer ‘naakt’, oftewel zonder hoesje gebruiken moet geen verassing zijn. Zeker met de uiterst dure en fragiele iPhone X kunnen we niet zonder. Maar het nadeel is dat de prachtige looks en de feeling verloren gaat. Bovendien wordt je toestel bij de meeste hoesjes dikker. Maar dat kan anders! Ik kreeg van Gustaav een iPhone X hoesje om te mogen testen. In deze review lees je wat ik ervan vind!

“Een minimaal en superdun iPhone hoesje, speciaal ontworpen om het design van je iPhone te behouden en gelijktijdig te beschermen tegen krassen en deuken.”, zo beschrijft Gustaav haar hoesjes. En inderdaad, het is een minimaal en superdun hoesje om te zien, dat kan ik concluderen na de eerste keer vasthouden.

Ik koos voor de transparante versie. Want eerlijk is eerlijk, door het zwarte siliconenhoesje van Apple zelf dat ik normaal om het toestel heb zitten zie je amper nog wat van het design van het toestel.

Het hoesje van Gustaav is overigens semi-transparant, en dus niet volledig transparant. Wellicht is daar bewust voor gekozen, omdat dergelijke hoesjes normaal snel vuil worden.

Hoe dan ook, het is mooi om te zien en geeft vooral een moderne touch. Bovenal is het hoesje dun. Extreem dun zelfs. De randen zijn nu lager als die van de iPhone zelf (wat met name bij veegbewegingen een pluspuntje is). Dat voegt toe aan het geheel van dit dunne hoesje: je voelt bijna niet dat er eentje om je iPhone zit. Er zit trouwens ook een verhoging bij de cameramodule, zodat deze niet beschadigt wanneer je het toestel op een vlakke ondergrond legt. De ‘Gustaav’ is verder lekker licht, zodat er amper gewicht aan je telefoon wordt toegevoegd.

De achterkant voelt wel nogal glad aan, gladder dan het glas van de iPhone. Dat verbaast me ook niet echt, omdat het wat op het aluminium lijkt dat eerdere iPhones hebben gehad. Die toestellen konden ook vrij makkelijk uit je hand glijden als je niet oppast. Vooral bij zo’n dure iPhone als de X is voldoende grip echt een must have. Gemiste kans dus.

Aan de andere kant heeft dit hoesje iets dat je bij de meeste hoesjes niet ziet: cut-outs bij de knoppen. Normaal, zeker bij de wat meer premium hoesjes zijn de knoppen beschermd. Je kunt je gaan afvragen of het een pluspunt is of toch een minpunt. In mijn ogen is het beide: doordat je de knoppen zelf voelt is het hoesje precies zoals de maker het wilde: minimaal. Anderzijds zijn de knoppen niet beschermd tegen stoten.

Maar is het daar ook voor bedoeld? Dat is de vraag die ik mijzelf wilde stellen bij de eindconclusie. Daar zijn we inmiddels namelijk aanbeland. Ik zal beginnen met wat ik zo mooi vind aan dit hoesje. En dat is natuurlijk toch echt dat design. Het oogt fris en modern. Maar het is vooral dun, waardoor de luxe feeling van je iPhone niet verloren gaat. Het sluit naadloos aan op het toestel, en dankzij de gaatjes voor de knoppen voel je toch de knoppen in hun volledigheid.

Minder vind ik echter het feit dat de achterkant aardig glad aanvoelt. Bij een toestel als de iPhone X verwacht ik toch meer een hoesje dat voldoende grip biedt. Wellicht verschilt de ervaring wat per persoon. Het scheelt dat ik zelf geen grote handen heb en de iPhone X sowieso al net groot genoeg is om ‘m met Apple’s siliconenhoesje vast te kunnen houden. Het hoesje van Gustaav geeft iets meer grip wat betreft de manier waarop je ‘m vasthoudt, maar door die gladde achterkant is bestaat een risico dat hij uit je handen glijdt als je een keer wat wilder beweegt met je hand.

Al met al is het een mooi hoesje, die ik absoluut wel kan aanraden. Vooral als je een andere iPhone dan de X hebt en/of niet per definitie je toestel wilt beschermen tegen valschade.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in