Tips om niet over de datalimiet te gaan van je internetbundel

Gebeurt het je weleens dat de inhoud van je internetbundel voor het einde van de maand al op is? Zonde! Maar we hebben goed nieuws: Sim Only provider Simyo geeft een paar tips hoe je voortaan niet over de datalimiet gaat.

De meeste internetbundels bij een (Sim Only) abonnement bestaan uit een bepaalde hoeveelheid MB’s. In ruil voor een vast maandbedrag kun je die MB’s gebruiken. Verbruik je meer MB’s, dan betaal je buitenbundelkosten of kan je alleen mobiel internetten met een veel lagere snelheid. Dit verschilt per provider. Wat niet verschilt zijn de maatregelen die je kunt nemen om te voorkomen dat je voortaan over de datalimiet van je internetbundel gaat. Hieronder staan een paar van deze tricks.

Datalimiet tip: zo weet je hoeveel MB’s je apps verbruiken

De meeste apps op je telefoon verbruiken MB’s. Kom je vaak gevaarlijk dicht in de buurt van het einde van je bundel? Of ga je regelmatig over je datalimiet heen? Dan is het een idee om te checken welke apps grootverbruikers op het gebied van MB’s zijn. Op zowel een iPhone als Android-telefoon kun je dat supersnel achterhalen.
Hoe het werkt op een Android-smartphone? Ga naar het instellingenmenu en druk daar op ‘Verbindingen’. Ga vervolgens eerst naar ‘Gegevensverbruik’ en druk daarna op ‘Gebruik mobiele gegevens’. Je ziet nu per app hoeveel MB’s ze verbruiken. Ook met een iPhone check je het heel snel. Open de ‘Instellingen’-app en druk op ‘Mobiel netwerk’. Scroll naar beneden en nu zie je per app hoeveel MB’s ze verbruiken.
Nu je weet welke apps het meeste gebruiken, kun je kijken of deze app databesparende instellingen heeft. Eventueel kun je ook mobiel internet voor de app uitschakelen. Dit kan met een iPhone. Met Android-apparaten kun je instellen dat de app op de achtergrond (dus als je ‘m niet gebruikt) geen data verbruikt. Simyo legt op z’n blog uit hoe je data besparende functies instelt.

Tips om niet over je datalimiet te gaan

De Sim Only provider bespreekt ook nog een paar handige tips die we je zeker niet willen onthouden. Daarmee ga je namelijk veel minder snel over je datalimiet.
Zo is het bijvoorbeeld verstandig om wifi-assistentie uit te schakelen. Daarmee voorkom je dat je telefoon – zonder dat je het weet – de verbinding met een matige wifi-verbinding verbreekt, waardoor je opeens internet via mobiel internet. Daarnaast kun je met een app van je provider het dataverbruik goed in de gaten houden. Om te voorkomen dat je er overheen gaat kun je via zo’n app zelfs mobiel internet uitzetten als je bundel op is.

Wat zijn jouw go-to maatregelen om te voorkomen dat je over je datalimiet gaat?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in