dinsdag 20 maart 2018

Volledige controle van uw huis met 50Five Home Automation

De Technologie van tegenwoordig is al erg geavanceerd, en jouw huis heeft ongetwijfeld al want handige snufjes om je leven wat makkelijker te maken. Maar wist je dat er nu ook al producten op de markt zijn om dingen in en om je huis te regelen? Deze instrumenten en hulpmiddelen vormen je huis om tot een zogenoemd Smart Home. Je kan bijvoorbeeld een afstandsbediening gebruiken om van afstand het klimaat, de lichten en beveiliging van je huis te regelen. Maar misschien weet je niet eens dat dit soort dingen bestonden. Daarom willen we graag een overzicht geven van de mogelijkheden die er zijn. Misschien kom je nog wel wat technologie tegen die je graag in je huis wilt installeren.Rookmelders

Maar weinig dingen zijn beangstigend als een brand die je hele huis en al je bezittingen en geliefde aandenkens in rook doet opgaan. Gelukkig kan een brand vaak in de kiem gesmoord worden als het vuur maar op tijd ontdekt wordt. Gelukkig zijn er rookmelders die je hiervoor kunnen waarschuwen. Vroeger reageerden die vooral op rook, maar tegenwoordig kunnen de meesten ook CO ontdekken. Op die manier wordt een brand al heel rap ontdekt. Je kunt dan nog iets doen om de brand te blussen of in ieder geval te zorgen dat je veilig uit huis komt. Sommige van deze detectoren kunnen je ook een notificatie sturen via je mobiele telefoon. Zo krijg je waar dan ook een melding als de rookmelder verdachte lucht waarneemt.


Bewegingssensoren

Als je je even druk of zelfs drukker maakt om inbrekers en andere ongenode gasten, dan kun je een bewegingssensor installeren. Op die manier zal niemand erin slagen ongezien jouw terrein op te komen. Er zal dan een lamp gaan branden die de ongewenste bezoeker afschrikt of juist een signaal geven wat alleen jij ontvangt. Sommigen sturen zelfs een alarm naar je mobiel als ze verdachte beweging (of überhaupt beweging) signaleren. Op die manier kan jij rustig slapen of je huis verlaten zonder je zorgen te maken over iemand die in je huis probeert te komen zodra je even je rug keert.


Beveiligingscamera's

Als een sensor niet genoeg voor je is, dan kun je er ook voor kiezen om beveiligingscamera's in en rond je huis te plaatsen. Je installeert de camera buiten en kan dan binnen de beelden bekijken via je laptop of computer. Er zijn zelfs draadloze camera's die via WiFi samenwerken met je Smartphone, computer of laptop.


Slimme Babymonitoren

Op dezelfde manier geeft een babymonitor je de mogelijkheid om een blik op je baby of peuter te houden. De tijd is allang voorbij dat we alleen op geluid moesten vertrouwen. Tegenwoordig zijn er ook camera monitoren die je je baby niet alleen laten horen maar ook zien.


Slimme Verwarming

Niemand vindt het fijn om thuis te komen in een koud huis en te wachten tot de verwarming eindelijk is opgewarmd. Als je daar net zo'n erge hekel aan hebt als wij kun je een slimme verwarming installeren. Met zo'n systeem kun je via je Smartphone je verwarming de opdracht geven aan te gaan. Zo is je huis lekker warm tegen de tijd dat jij naar huis bent gereden. 


Slimme Besturing van je Verlichting en Lamellen

Je zit op je werk en het is toch een stuk warmer dan je vanmorgen dacht. Je hebt nog een paar uur werk te gaan en weet nu al dat je huis een broeikas zal zijn tegen de tijd dat je thuis komt. Met een slimme remote control voor je lamellen kun je ze van afstand openen en sluiten. Op dezelfde manier kun je ook je lampen aan en uit doen terwijl je zelf ergens anders bent of gewoon geen zin hebt om op te staan.

En, hoe klinken deze systeem jou in de oren. Je hoeft dus niet meer op te staan of eerder van je werkt. De besturing is gedaan met een paar simpele klikken op een afstandsbediening. Een winkel die dit soort slimme besturing voor je huis verkoopt is 50five. Natuurlijk heb je ook een mobiele telefoon nodig en een abonnement van, bijvoorbeeld T-Mobile Thuis.  Wie weet maken ze je leven wel een heel stuk makkelijker en aangenamer.

3 opmerkingen:

  1. Ik ondervind wat moeite om het systeem goed te horen klinken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Patrick Boer, u kunt op nederlandreview meer vinden over 50Five en hun home automation. Aan de hand van eerlijke beoordelingen van klanten, kunt u zien dat het toch wel "goed" klinkt.

      Verwijderen