Alles over de Motorola Moto G6 Plus!

Wie zegt dat de wereld van smartphones steeds minder interessant aan het worden is moet dat toch even gaan heroverwegen. Fabrikanten proberen continu de concurrentie te overtreffen met vernieuwende hardware of zelfs compleet nieuwe features. Motorola kondigde enkele dagen geleden alweer de Moto G6 Plus aan. In dit artikel de belangrijkste, maar ook de ‘minder belangrijke’ vernieuwingen van het toestel.

Motorola is een vrij kleine speler op de markt vergeleken met bijvoorbeeld Apple en Samsung. Toch heeft de fabrikant een trouwe fanbase die als een blok voor hun smartphones vallen. De Motorola Moto G6 Plus is ongetwijfeld een poging om het vertrouwen van die fanbase te behouden. Maar hoe doen ze dat?

De Moto G6 Plus is, zoals de naam al prijsgeeft, de grotere versie van de Moto G6-lijn. Het toestel heeft een 5,9-inch scherm met resolutie van 2160 x 1080, dat zijn 407 pixels per inch. De beeldverhouding is 18:9, wat ervoor zorgt dat je weinig tot geen last hebt van zwarte balken bij het bekijken van bijvoorbeeld video’s. Maar goed, dat is allemaal niet meer zo interessant. Waar het tegenwoordig echt om gaat is de zogeheten screen-to-body ratio, ofwel de verhouding van het scherm ten opzichte van het toestel zelf. Die was bij de voorganger van de G6 Plus nog 67%, nu is dat 74,4%. Een aardig verschil dus. Nog niet zoals bij de iPhone X, maar het is duidelijk dat ook Motorola meedoet aan de race om de smartphone met de beste screen-to-body ratio.

Dan de processor, ook een belangrijk punt. De Moto G6 Plus heeft een 2,2 GHz octa-core Snapdragon 630-chip, 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen. En ja, dat opslaggeheugen kan worden uitgebreid middels een SD-kaartje. Verder is een enorme accu van 3200 mAh aanwezig, wat meer dan genoeg zou moeten zijn. Ook de gebruikelijke draadloze communicatie is mogelijk met 802.11a/b/g/n/ac, 4G LTE, NFC en meer.
Wat we ook graag zien is een goede camera. Want die worden steeds beter, met kwaliteit in de buurt van sommige foto- en videocamera’s. De Moto G6 Plus heeft achterop een dubbele camera met een lens van 12 (diafragma: f/1.7 ) en een van 8 megapixels (diafragma: f/2.2). Dankzij die dubbele camera is object recognition mogelijk. Ofwel is de camera in staat objecten te herkennen. Voorop heb je nog een camera met 5 megapixels met diafragma van f/2.2. Je kunt met de camera achterop 4K-video’s maken met 30 FPS. De camera voorop gaat tot 1080p.

Dan nog de software. De Moto G6 Plus draait op Android 8.0, ook wel bekend als Android Oreo. De nieuwste versie dus. Wat Android op dit toestel onderscheidt van vele andere smartphones is dat Motorola zo weinig mogelijk snufjes toevoegt aan haar software. In tegenstelling tot Samsung, dat juist het omgekeerde doet en haar smartphones volstampt met allerlei rotzooi.
De Motorola Moto G6 Plus is dus een geavanceerd toestel zoals je ziet. En wat hiervoor allemaal genoemd is vertelt nog niet eens het hele verhaal. De smartphone komt op 7 mei uit en zal dan voor €299 verkrijgbaar zijn.

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student ICT & Business op Fontys Hogeschool, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens muziekliefhebber, taalfanaat en perfectionist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in