Apple brengt iOS 11.3.1 uit

Apple heeft vanavond de eerste update voor het in maart uitgebrachte iOS 11.3 beschikbaar gesteld voor de iPhone, iPad en iPod touch. De update moet een probleem oplossen waarbij het scherm bij sommige iPhone 8-toestellen niet meer reageert na reparatie middels een niet-origineel scherm. Het is één van de laatste updates voordat het bedrijf in juni tijdens het Worldwide Developers Conference (WWDC) iOS 12 uit de doeken doet.

Nog geen maand geleden bracht Apple iOS 11.3 met onder meer nieuwe Animoji en betere accubeheer. Geregeld ontvangen de iPhone, iPad en iPod touch kleinere updates om bepaalde problemen op te lossen, dat is ook nu het geval. iOS 11.3.1 heeft de volgende beschrijving:
“iOS 11.3.1 verbetert de beveiliging van je iPhone of iPad en biedt een oplossing voor een probleem waarbij het aanraakscherm bij sommige iPhone 8-apparaten niet reageerde, omdat het door een niet-origineel beeldscherm was vervangen.
Opmerking: Niet-originele vervangende beeldschermen kunnen de beeldkwaliteit aantasten en werken mogelijk niet goed. Door Apple gecertificeerde reparaties worden uitgevoerd door erkende experts die alleen gebruikmaken van originele Apple onderdelen.”
De update kan gratis worden geïnstalleerd op één van de volgende apparaten door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan:
  • iPhone 5s en nieuwer
  • iPad Air en nieuwer
  • iPad mini 2 en nieuwer
  • iPod touch (5e generatie)

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student ICT & Business op Fontys Hogeschool, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens muziekliefhebber, taalfanaat en perfectionist.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in