Snelle en veilige computerhulp op afstand

Voor een aantal computerproblemen is het niet meer nodig dat er iemand bij u thuis langskomt. Stelt u zich voor dat uw probleem eenvoudigweg op afstand op te lossen is. Met computerhulp op afstand wordt uw probleem snel, en zonder voorrijkosten verholpen. Dit wordt gedaan met speciale programma’s waarmee de specialist en u samen op uw computer kunnen kijken.

Wat is computerhulp op afstand?

Voor computerhulp op afstand heeft u altijd contact met een specialist. Hij of zij zal een telefoonverbinding met u tot stand brengen. Met speciale software (zoals Teamviewer of Fastviewer) kunnen ze met u meekijken op uw computer. Ze kunnen uw computer op een afstand bedienen terwijl u meekijkt wat er precies gedaan wordt. Er zal pas verbinding met uw computer tot stand komen na uw goedkeuring door middel van een wachtwoord. U houdt altijd zelf de controle.

Hoe werkt computerhulp op afstand?

  • U heeft contact met een specialist en geeft hem of haar toestemming om uw computer op afstand te bedienen. Wat gebeurt er verder precies?
  • Om u te kunnen helpen heeft u op uw computer het programma Teamviewer, Fastviewer of Netviewer nodig. Dit kunt u eenvoudig opzoeken, downloaden en installeren. Na het installeren start u het programma op.
  • Als u het programma gestart heeft, verschijnt er een ID voor uw computer en een wachtwoord. Zodra u dit wachtwoord aan de IT-specialist doorgeeft, kan hij dit invoeren en uw computer op afstand bedienen.
  • Er wordt een verbinding tot stand gebracht. Uw bureaublad krijgt hierbij (voor uw privacy) een effen kleur.
  • De specialist lost uw probleem op terwijl u meekijkt.
  • De sessie wordt afgesloten, u hoeft hier zelf niets voor te doen, behalve op het kruisje klikken van het desbetreffende hulpprogramma. Uw bureaublad ziet er na de sessie weer uit als gebruikelijk.

Veiligheid

Het wachtwoord dat u doorgeeft aan de IT-specialist, is uniek per sessie. Dit wachtwoord kan dus niet opnieuw gebruikt of achterhaald worden. Bestanden op uw computer mogen ze alleen inkijken met uw toestemming. Met de optie ‘OK’ die zal verschijnen bij uw mappen, kunt u toestemming geven. De bestanden op uw computer kunnen en mogen in geen geval gekopieerd worden. Tevens hebben gekwalificeerde IT-specialisten de plicht tot beroepsgeheim. Een computerhulp die zorgt dat uw computer weer volledig up to date is.

Geen voorrijkosten

Het voordeel van computerhulp op afstand is dat u geen voorrijkosten hoeft te betalen en u zelf ook niet de deur uit hoeft. Daarnaast kunt u precies zien hoe de specialist het probleem aanpakt. Het is snel, goedkoper en u heeft zelf bij elke stap controle over wat er gebeurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in