Tele2 en Jan Taminiau maken statement met VR-bril

Eén van de meest toonaangevende ontwerpers van Nederland, Jan Taminiau, presenteert samen met Tele2 de eerste virtual reality (VR) bril met een statement: #streammetstijl. VR-streamen wordt populairder met de toegang tot ongelimiteerde data. Virtual reality geeft letterlijk een nieuwe dimensie aan onze beleving, maar kan tegelijkertijd voor omstanders die niet in de virtuele wereld zitten afgesloten overkomen. Dit gegeven inspireerde Jan Taminiau voor deze limited edition VR-bril. Taminiau wil met dit statement toekomstige wearable VR-modellen inspireren. De onthulling vond plaats in Amsterdam tijdens een surrealistische 360° show met Holland’s Next Top Models Loiza en Montell, die naast Taminiau figureren in een korte film.

Jan Taminiau: “Technologie maakt de wereld in veel opzichten mooier, maar in een wereld waarin we ons steeds meer isoleren met ons beeldscherm lijken we allemaal individualistischer. Ik gebruik technologie om mij te inspireren, maar ik wil met dit ontwerp reflectieve interactie stimuleren. Juist vanwege alle technologie in ons leven moeten we de wereld om ons heen toegankelijk houden voor elkaar.”

It’s OK to look

De VR-brillen zijn genummerde limited editions in speciaal door Jan Taminiau geselecteerde kleuren. Je plaatst gemakkelijk je eigen smartphone in het collector’s item. Op de bril is aan de voorzijde een 7 inch HD-scherm verwerkt waar sprekende ogen ‘contact maken’ met de omgeving, de tekst ‘It’s OK to look’ geldt als knipoog richting omstanders.

Virtuele revolutie

“Een fashionshow, een popconcert of een ander live-event op afstand meemaken met 360° videobeeld wordt steeds populairder. Zowel de soft- als de hardware gaan met grote sprongen vooruit. Deze virtuele revolutie heeft dan ook een behoorlijke impact op ons dagelijks leven,” zegt Cilesta van Doorn, Tele2: “Natuurlijk zijn we als provider blij dat we met elkaar de mogelijkheden van unlimited mobiele data omarmen. Maar we vinden het ook belangrijk dat smartphones en digitale gadgets bewust worden gebruikt en dat je rekening houdt met de sociale invloed ervan. De samenwerking met Jan Taminiau sluit hier perfect bij aan.”

Stijlicoon

Loiza Lamers, bekend als winnares van Holland’s Next Top Model 2015, noemt het een grote eer dat zij en Montell van Leijen de Jan Taminiau x Tele2 limited edition mochten showen aan het grote publiek. Door haar krachtige persoonlijkheid was zij voor Jan Taminiau een subliem model voor deze bril. “Ik ben altijd al een groot fan van Jan Taminiau. Zijn ontwerpen gaan de geschiedenis in als ware stijliconen. Dat is met deze bijzondere VR brillen ook zeker het geval,” aldus Loiza.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in