Toshiba onthult nieuwe interne harddiskdrives voor videobewaking en -streaming

Toshiba Electronics Europe GmbH (TEE) heeft het aanbod van interne harde schijven (HDD’s) voor 2018 onthuld, met twee nieuwe 3,5-inch HDD-series: de S300 en de V300. De S300 Surveillance Hard Drive is ontwikkeld voor de videobewakingsmarkt en de V300 Video Streaming Hard Drive is gericht op betrouwbare video-opname, -bewerking en -streaming. De lancering valt samen met die van het merkconcept ‘Write your story’ voor de harde schijven van Toshiba, waarbij de interne harde schijven zijn voorzien van een kleurcode die correspondeert met bepaalde toepassingen.
 

De nieuwe S300 Surveillance Hard Drive (S300) is een HDD-reeks voor het beheer van data van maximaal 64 beveiligingscamera’s die 24 uur per dag actief zijn. De drives zijn ontworpen voor hoge prestaties, grote capaciteit en een hoge mate van betrouwbaarheid, zodat er continu bewakingsbeelden kunnen worden opgeslagen. De S300-harddrives zijn er in varianten van 4, 6, 8 en 10 TB, hebben een MTTF (mean time to failure, gemiddelde tijd tot falen) van 1 miljoen uur en een gegevensbuffer van maximaal 256 MB. Ook is bij de S300-harddrives Toshiba’s Stable Platter technologie geïmplementeerd en worden er grootschalige serversystemen ondersteund, met een backupcapaciteit van maximaal 64 hoge-resolutie videostreams.
 
Daarnaast ondersteunt de S300 8+ drive bays en een workload van 180 TB per jaar. De S300 draait op 7200 rpm bij een maximale gegevensoverdrachtsnelheid van 248 MB/s. De harddrives komen met drie jaar garantie. De S300 is voorzien van ingebouwde RV-sensoren om trillingen op multi-HDD-platforms te meten en ondersteunt surveillance network video recorders (sNVR), surveillance digital video recorders (sDVR), hybrid sDVR (analoog en IP) en RAID-opslagarrays voor videobewaking.
 
De tweede nieuwe serie, de V300 Video Streaming Hard Drive (V300), stelt gebruikers in staat om videobeelden vast te leggen, bewerken, af te spelen en te streamen op digital video recorders (DVR), network-video recorders (NVR), set-top boxes en tv. De modellen zijn geoptimaliseerd voor continu gebruik (24/7), wat ze ook geschikt maakt voor videobewakingssystemen. Het energieverbruik is tot 25 procent lager dan dat van Toshiba’s P300 Desktop PC HDD, dankzij de toepassing van een lower-spin-ontwerp. Hierdoor is ook de warmteontwikkeling kleiner en wordt de levensduur verlengd. Daarnaast is de V300 uitgerust met de Silent Seek-technologie van Toshiba, die het geluid en de warmteontwikkeling minimaliseert. De buffer van 64 MB zorgt voor optimale prestaties en de temperatuurregelaars beperken oververhitting. De serie heeft een SATA 6.0 Gbit/s-interface en omvat modellen met 500 GB, 1 TB, 2 TB en 3 TB-modellen. De garantietermijn bedraagt twee jaar.
 
De lancering van de twee nieuwe modellen valt samen met die van Toshiba’s nieuwe merkconcept ‘Write your story’ voor interne en externe harde schijven. Onderdeel van het concept – met het uitgangspunt dat goede ideeën goede oplossingen voor gegevensopslag nodig hebben – is dat iedere interne HDD-serie wordt voorzien van een kleurcode die correspondeert met de toepassing, zodat in iedere omstandigheid het juiste product kan worden gebruikt. Het gaat om de volgende kleurcodes: goud voor NAS (N300), zilver voor high-performance- en gaming-pc’s (X300), groen voor videobewaking (S300), blauw voor videostreaming (V300), rood voor consumenten- en professionele pc’s en laptops (P300, L200) en donkerblauw voor grote zakelijke systemen (Enterprise Capacity MG-serie, Enterprise Performance AL-serie).
 
“Ons HDD-aanbod is over de hele linie versterkt en het HDD-merkconcept is opgefrist, voor het gemak van onze klanten”, zegt Lorenzo Martinez-Palomo, General Manager HDD Business Unit van Toshiba Electronics Europe GmbH. “De toevoeging van de op videobewaking gerichte S300-reeks is van belang omdat de markt snel groeit, maar ook omdat een dergelijke toepassing robuustheid en betrouwbaarheid vereist. De S300 voorziet in aan de behoeften van deze sector.”
 
De S300 en V300 zijn verkrijgbaar vanaf april 2018. Ga voor meer informatie over de HDD-producten van Toshiba en gedetailleerde productspecificaties naar www.toshiba-storage.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in