Toshiba voegt grotere capaciteiten en nieuwe varianten toe aan interne HDD-series N300, X300 en L200

Toshiba kondigt capaciteitsuitbreidingen en nieuwe varianten aan van zijn interne harde schijven (HDD’s). Drie van de HDD-series zijn geüpgraded op verschillende gebieden, waaronder capaciteit en opslagbuffer. De series N300 NAS Hard Drive voor NAS-opslag (Network Attached Storage) en X300 Performance Hard Drive voor high-performance en gaming-pc’s omvatten nu een 10TB-model en kleinere varianten. Bovendien beschikken ze over grotere cache-opties. De serie L200 Laptop PC Hard Drive voor consumenten- en professionele laptops wordt nu geleverd met maximaal 2TB opslagruimte en een grotere cache van maximaal 128MB voor de nieuwe modellen.

De 3,5-inch N300 NAS Hard Drive is ontwikkeld voor persoonlijk gebruik, kantoor aan huis en kleine bedrijven, bijvoorbeeld voor schaalbare RAID-systemen. De maximaal leverbare opslagcapaciteit van de HDD-serie is verhoogd van 8TB naar 10TB. De serie is geoptimaliseerd voor de prestatie- en betrouwbaarheid voor toepassingen die continu (24/7) operationeel zijn.
Het model van 10TB biedt 7.200 rpm, overdrachtssnelheden tot 248 MB/s en een databuffer van 256MB. Alle modellen worden geleverd met rotatievibratiesensoren (RV) en ondersteunen een workload van 180TB/jaar. Daarnaast heeft Toshiba Stable Platter Technologie geïmplementeerd bij multi-bay NAS-systemen, waarop grote hoeveelheden data efficiënt moeten worden opgeslagen en die dagelijks moeten worden gebruikt.
De 3,5-inch X300 Performance Hard Drive richt zich op de high-performance- en de gaming-pc-markt. De serie omvat nu – naast de varianten met 8, 6, 5 en 4TB – ook een model met 10TB opslagruimte. De HDD is uitgerust met Toshiba’s Dynamic Cache Technology, dat de cachetoewijzing tijdens het lezen en schrijven optimaliseert voor realtime-prestaties op hoog niveau. Ook wordt de trackingnauwkeurigheid verbetert dankzij lagere systeemvibratie tijdens lees- en schrijfbewerkingen.
De X300 heeft een leessnelheid van 7200 rpm en een gegevensbuffer van 256MB om vertraging (lag) bij games te voorkomen. De X300 is geschikt voor creatieve en professionele toepassingen, waaronder grafisch ontwerp, animatie, foto- en videobewerking en pc-gaming.
De 2,5-inch L200 Laptop PC Hard Drive voor ultra-draagbare pc’s en laptops biedt upgrades in capaciteit, is schok- en vibratiebestendig en leent zich voor notebooks, spelsystemen en externe opslag. Aan de reeks voor 2018 is een nieuwe, dunnere versie van 1TB toegevoegd. De maximale opslagcapaciteit is nu 2TB. De HDD-serie wordt nu geleverd in twee formaten (7 en 9,5mm) en drie capaciteitsopties (500GB, 1TB en 2TB). De nieuwe 2TB 9,5mm- en de slanke 1TB 7mm-modellen hebben een cache van 128MB, wat hogere prestaties levert dan de 8MB cache-modellen. Het stroomverbruik van de L200-serie is lager dan dat van een 3,5-inch HDD, wat bijdraagt aan de levensduur van de accu van het apparaat. De ingebouwde schoksensor en ramp loading-technologie zorgen voor hogere betrouwbaarheid.
De nieuwe interne HDD-modellen maken deel uit van het nieuwe merkconcept ‘Write your story’ voor de interne en externe harddisks van Toshiba. Onderdeel van het concept – met het uitgangspunt dat er voor iedere toepassing geschikte gegevensopslag is – is dat iedere interne HDD-serie wordt voorzien van een kleurcode die correspondeert met de toepassing, zodat in iedere omstandigheid het juiste product kan worden gebruikt. Het gaat om de volgende kleurcodes: goud voor NAS (N300), zilver voor high-performance- en gaming-pc’s (X300), groen voor videobewaking (S300), blauw voor videostreaming (V300), rood voor consumenten- en professionele pc’s en laptops (P300, L200) en donkerblauw voor grote zakelijke systemen (Enterprise Capacity MG-serie, Enterprise Performance AL-serie). De kleurcodes zijn aanwezig op het device én de verpakking.
De nieuwe capaciteiten zijn vanaf mei 2018 beschikbaar. Meer informatie en gedetailleerde productspecificaties vindt u op www.toshiba-storage.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in