First Lady Melania Trump lanceert ‘Be Best’-campagne tegen cyberpesten

Melania Trump lanceerde gisteren haar eerste initiatief als First Lady van de Verenigde Staten. Het initiatief, dat ‘Be Best’ heet is gericht op het vragen van aandacht over cyberpesten en het ontmoedigen ervan. Het initiatief is meer dan opvallend te noemen gezien het Twitter-gebruik van haar man president Donald Trump. Toch lijkt ze vastberaden hier serieus werk van te maken.

Hoewel First Ladies in Amerika officieel geen echte functie hebben binnen het Witte Huis zijn er talloze voorbeelden van initiatieven van de presidentsvrouwen geweest in het verleden. Zo kwam Michelle Obama (de vrouw van Barack Obama) met ‘Let’s Move’, waarmee ze obesitas onder kinderen wilde bestrijden door een gezondere leefstijl aan te moedigen. Laura Bush, de vrouw van George W. Bush richtte zich op alfabetisering en educatie. Het is een manier om zichzelf bezig te houden, maar het is vaak ook promotie voor het Witte Huis en de zittende president.
Melania Trump is momenteel populairder dan president Trump en geniet een positieve waardering van 57% volgens een recente peiling van SRSS. Dat is ten opzichte van 47% in januari. Nog interessanter is dat dit percentage hoger ligt dan elke positieve waardering die Donald Trump ooit heeft gehad, ook voordat hij president was, tot aan 1999. In deze tijden van tumult in het Witte Huis kan de president de positiviteit naar zijn vrouw toe zeker wel gebruiken.

Met het initiatief ‘Be Best’ wil First Lady Trump focussen op enkele belangrijke punten: welzijn, inclusief gezond leven en emotionele gezondheid, misbruik van opioïden waaronder bewustwording van het neonatale onthoudingssyndroom en benadrukken van het belang van gezonde zwangerschap, en tot slot sociale media. Bij dat laatste wil ze kinderen aanmoedigen het internet op positieve manieren te gebruiken om zo cyberpesten en negativiteit onder controle te krijgen. Dat laatste is op zijn zachtst gezegd bijzonder, aangezien haar eigen man dagelijks op Twitter de namen van anderen besmeurt. Zo noemde hij de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ‘little rocket man’ (vrij vertaald: ‘kleine raketman’). Ook voor verschillende leden van het Amerikaanse parlement heeft de president regelmatig van dit soort bijnamen. Hij deinst er niet voor terug mensen die hem proberen belachelijk te maken tien keer zo hard terug te pakken.
“De Verenigde Staten hebben Jonh Kerry’s mogelijke illegale schaduwdiplomatiek over de slecht onderhandelde Iran-deal niet nodig. Hij was degene die deze ROMMEL in de eerste plaats heeft gecreëerd!”
Een lijst van de bijnamen die de 45e president van de Verenigde Staten gedurende én na de campagne gebruikt heeft:
 • Crazy Joe Biden (vice president onder president Obama)
 • Little Marco (Marco Rubio, senator uit Florida en voormalig presidentskandidaat voor de Republikeinse partij)
 • Cheatin’ Obama (Barack Obama, 44e president van de Verenigde Staten, voormalig senator uit Illinois voor de Democratische partij)
 • Low Energy Jeb (Jeb Bush, voormalige presidentskandidaat voor de Republikeinse partij)
 • Lyin’ Ted (Ted Cruz, senator uit Texax en voormalig presidentskandidaat voor de Republikeinse partij)
 • Crooked Hillary (Hillary Clinton, First Lady onder president Bill Clinton, voormalig senator en presidentskandidate voor de Democratische partij)
 • Pocahontas (Elizabeth Warren, senator uit Massachusetts voor de Democratische partij)
 • Cryin’ Chuck (Chuck Schumer, minderheidsleider Senaat en senator uit New York voor de Democratische partij)
 • Animal Assad (Bashar al-Assad, president van Syrië)
 • Sloppy Steve (Steve Bannon, voormalig CEO Trump-campagne 2016 en White House Chief Strategist, uitvoerend voorzitter Breitbart News)
 • Clinton News Network of ‘Very Fake News’ (Cable News Network; CNN)

Maar goed… dat alles even terzijde. Dat Melania’s man dag in dag uit tekeer gaat tegen alles en iedereen op Twitter neemt niet weg dat ze kan voorkomen dat de huidige jonge generatie zo wordt. Ze begon haar aankondiging, die zij op het Rose Garden van het Witte Huis hield, met het volgende:

“Als een moeder en presidentsvrouw ben ik bang dat kinderen in de snel veranderende en steeds verder verbonden wereld van vandaag minder bereid zijn hun emoties te uiten of te beheersen en zich vaak keren naar vormen van destructief of verslavend gedrag zoals pesten, drugsverslaving of zelfs zelfmord. Ik voel sterk dat we als volwassenen het beste kunnen en moeten zijn in het opleiden van onze kinderen over het belang van een gezond en evenwichtig leven.”

Haar man, president Donald Trump zat tijdens de 10 minuten durende speech op de voorste rij. Hij gaf naderhand zelf nog een korte speech en tekende vervolgens een verklaring waarmee hij ‘Be Best’ uitriep tot een speciale dag.

Meer informatie over het ‘Be Best’-initiatief is natuurlijk op de officiële website terug te vinden.

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student ICT & Business op Fontys Hogeschool, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens muziekliefhebber, taalfanaat en perfectionist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in