Review: zelf je hoesjes ontwerpen bij hoesjemaken.nl!

Hoesjes om een smartphone zijn tegenwoordig gewoon onmisbaar geworden. Veel high-end telefoons hebben zo’n mooi design dat je geen enkel risico wilt nemen. Jammer van dat design, maar hey! Voor minder kans op valschade heb je wel wat over, toch? Helaas past niet ieder hoesje bij je telefoon, of je wilt gewoon iets meer personalisatie. En dat kan, voor een habbekrats nog wel! Ik mocht van hoesjemaken.nl zelf twee van deze hoesjes maken en natuurlijk uitproberen. Die kans greep ik met beide handen aan.

Ik besloot te kiezen voor een transparant hoesje met het logo van mijn website, en een niet transparante met een foto van mij met FvD-fractievoorzitter Thierry Baudet. Ja, heel raar, ik weet het! Maar ik dacht, waarom ook niet? Daar komt bij dat ik verder niet veel keus had uit goede foto’s.
Beide hoesjes zijn gemaakt van silicone. Ik vind dat materiaal zelf het prettigst in de hand liggen, en sowieso loop je bij plastic hoesjes eerder kans op krasjes. En dat zou natuurlijk doodzonde zijn. Maar je kunt er altijd nog voor kiezen alsnog voor plastic te gaan. Je hebt keuze uit zes verschillende soorten hoesjes:
  • Tough case
  • Softcase
  • Hardcase
  • Rondom bedrukte hardcase
  • Portemonnee (volledig bedrukt)
  • Portemonnee (alleen voorkant bedrukt)
De tough case is van silicone én polycarbonaat, de hardcase alleen van polycarbonaat, de softcase van alleen silicone en de portemonnee-hoesjes zijn van silicone en vinyl leder gemaakt. Het lijstje hierboven geldt overigens voor de iPhone X; voor sommige smartphonemodellen gelden andere varianten. Zo is er voor de iPhone 8 een houten case verkrijgbaar, maar voor de iPhone 8 Plus weer niet. Even goed kijken dus! Hetzelfde geldt voor de kleuren. Het type hoesje dat ik heb gekozen kun je in transparant, wit of zwart krijgen. Maar het aanbod aan kleuren verschilt per hoesje.
Zodra je een hoesje hebt gevonden waar je wel iets op zou willen laten bedrukken klik je op ‘Ontwerp nu!’. Je wordt dan naar een speciale pagina gebracht waar je – in mijn geval – het iPhone X hoesje kunt ontwerpen. Je kunt ook nog je keuze voor het type telefoon, hoesje of kleur aanpassen. Het ontwerpen kent in principe vijf stappen: het kiezen van het product (een telefoon- of tablethoesje), product details (merk en type van toestel, en type en kleur van het hoesje), uploaden van een foto, maken van je ontwerp en eventueel tekst en effecten.
Ontwerpen: kiezen van een template
Wat betreft stap vier kun je er bijvoorbeeld voor kiezen een template te maken met twee tot maar liefst acht foto’s. Of bijvoorbeeld een ronde. Keuze genoeg!
Maar goed, terug naar het belangrijkste: een foto uploaden. Je kunt bij stap 3 je eigen foto uploaden vanaf je harde schijf, of van Facebook van Instagram. Je hebt ook de mogelijkheid uit een selectie plaatjes van de website te kiezen. Wanneer je zelf een plaatje uploadt, kun je deze draaien, vergroten, verkleinen en verplaatsen. Tevens kun je een achtergrondkleur kiezen voor het hoesje.
Uploaden van een afbeelding
Je bent niet verplicht om alle stappen te doorlopen: als je alleen een foto wilt uploaden dan kun je daarna op de groene knop met het winkelwagentje klikken om je ontwerp in te sturen. De rest spreekt voor zich.

Maar goed, dat is alle achtergrondinformatie. Hoe is de kwaliteit uiteindelijk bij zo’n bedrukking? Qua materiaal vind ik de soft cases perfect. Het is niet het soort silicone dat wordt gebruikt bij de officiële van Apple bijvoorbeeld, maar het ligt in mijn ogen net zo prettig in de hand. De kans dat je telefoon uit je hand glijdt wordt echt verklein met dit hoesje. Met plastic hoesjes is dat nog niet altijd het geval.

Ook de bedrukking is meer dan goed. Wel valt mij op dat het logo niet perfect afgerond is bij letters als de D, C, B en G. Dat kan hebben gelegen aan het feit dat ik een PNG-bestand in heb gestuurd, daarmee verlies je al snel de kwaliteit. Zeker als het van zichzelf al niet de hoogste resolutie is. De foto van mij met Thierry Baudet daarentegen was wel gewoon heel mooi gedaan.

Het zijn al met al mooie hoesjes geworden, zeker voor het bedrag dat je ervoor neerlegt. Bovendien is het ontwerpen ervan erg eenvoudig en je krijgt best veel mogelijkheden voor je kiezen. Zelf uitproberen? Ga vandaag nog naar hoesjemaken.nl!

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student ICT & Business op Fontys Hogeschool, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens muziekliefhebber, taalfanaat en perfectionist.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in