Samsung Galaxy Note 9: nu al geruchtmakend!

De Samsung Galaxy S9 en S9 Plus zijn nog maar net op de markt. Ondertussen gonst het van de geruchten over een volgende nieuwe Samsung: de Galaxy Note 9. Naar verluidt wordt dit één van de grootste en meest krachtige smartphones van 2018. Volgens Galaxy Club wordt de Note 9 al op 9 augustus gepresenteerd. Hoogste tijd voor een rumor round-up!

9 augustus 2018: ‘Note 9 day’?

Het is inmiddels een echte Samsung-traditie: de lancering van de nieuwe Galaxy Note aan het einde van de zomer. Volgens Galaxy Club is dat dit jaar niet anders: ‘ga er vanuit dat de Note 9 in augustus gelanceerd wordt, en ergens in september in de winkels ligt’, schrijft de website. Het kan dus geen toeval zijn dat Samsung op 9 augustus om 17.00 in New York het Galaxy Unpacked Event organiseert. Hoezo? De fabrikant lanceert op dit evenement altijd zijn nieuwe toptelefoons! Jij kunt het live volgen via de livestream op YouTube of de officiële Samsung-site.

Naam 9e Galaxy Note

Hoe heet de eerstvolgende nieuwe Samsung?! Galaxy Club ontdekte dat Samsung in Colombia de merknamen van alle recente toptoestellen liet vastleggen én van een nog niet uitgebrachte telefoon: de Galaxy Note 9. Daarmee lijkt de laatste vorm van twijfel of er een nieuwe Note komt te zijn weggenomen. De voorganger van de nieuwe Note heet de Galaxy Note 8. En dan is Galaxy Unpacked ook nog eens op 9 augustus…

Superstrak en randloos ontwerp

Alright! Genoeg over de naam en datum. Hoe ziet de nieuwe Samsung eruit? 91Mobiles en OnLeaks denken op basis van inside info al wat meer over het design van de Galaxy Note 9 te weten. Waarschijnlijk is ‘ie gemaakt van glas en aluminium. Verder is het ontwerp niet radicaal anders dan dat van de vorige Note. Dat betekent dus opnieuw een superstrak en randloos ontwerp! Volgens het doorgaans betrouwbare SamMobile komt de nieuwe Note uit in de kleuren lavendel, zwart en blauw.

Heerlijk helder Super Amoled Infinity-display

Naar verluidt kun je niet om het scherm van de Note 9 heen. Met 6,4 inch is ‘ie namelijk groter dan ooit, voorspelt Twitteraar @MMDDJ. Waarschijnlijk is het scherm net zo scherp als dat van de Note 8, namelijk 2960×1440 pixels. Dat is dus bijna twee keer zo scherp als het display van een Full HD-tv! De schermtechnologie is Super Amoled. Dit is het modernste schermtype, waarbij de helderheid ultrahoog is en de kleuren van het scherm spatten.

Baanbrekende vingerafdruksensor voor de Galaxy Note 9?

Tech-journalisten zijn het er nog niet over eens: krijgt de Galaxy Note 9 nou wel of niet een vingerafdruksensor die in het scherm zit? Een gewone vingerafdruksensor zit altijd in een knopje verwerkt, bijvoorbeeld aan de achterkant van de telefoon. Samsung werkt nu aan een sensor die onzichtbaar is en onderdeel is van het scherm. Korea Herald dacht het zeker te weten dat de Note 9 zo’n onzichtbare sensor kreeg. Volgens de gelekte foto’s en video’s van OnLeaks zit ‘ie gewoon aan de achterkant. Nog even wachten tot 9 augustus, dan weten we het!

Twee camera’s, twice the fun?

Dan de camera. Bij Samsung altijd de moeite waard, want de fabrikant doet niet aan half werk. Volgens GalaxyNote9News schiet de nieuwe Note foto’s in 16 megapixel. En niet met één, maar met twee camera’s. Dubbel zoveel pret! Het voordeel? Een verstelbaar diafragma voor extra mooie foto’s in het donker. De camera moet een flinke verbetering zijn ten opzichte van de Galaxy S9+ en dat is heel goed nieuws. Waarom? Deze camera is volgens het testpanel van DxOMark een van de vijf beste smartphonecamera’s ter wereld. Ook zo benieuwd hoe goed de camera van de Note 9 dan wordt?

Grote batterij en opgevoerde hardware

De nieuwe Note is waarschijnlijk iets dikker dan de Note 8. Helemaal niet erg, want dit heeft een voordeel. De batterij zou daardoor een stukje groter zijn: 3850 tegenover 3300 mAh in de Note 8, aldus TechRadar. Hierdoor gaat de smartphone langer op een lading mee dan de 22 uur van de Note 8. Het is nog onbekend hoeveel uur langer precies.
Ook de hardware krijgt een boost, want de Galaxy Note 9 is ongeveer net zo snel als de Galaxy S9. Dit blijkt volgens BGR uit een benchmarktest, een soort testbank voor nieuwe telefoons. Geen verrassing, want de hardware is waarschijnlijk redelijk gelijk aan de Samsung S9. De nieuwe Note zou 6 GB aan werkgeheugen en de Snapdragon 845-processor hebben, het beste smartphonebrein van dit moment. Wat jij hieraan hebt? Apps die supersnel opstarten en lekker snel schakelen tussen je favoriete apps. Aan ruimte geen gebrek: Samsung overweegt 256 GB opslag in de telefoon te stoppen. Twitteraar @UniverseIce denkt zelfs dat Samsung voor 512 GB in de nieuwe Note gaat. Meer dan genoeg voor al je foto’s, video’s, games en appjes, toch?

De grote plannen van Samsung met de S Pen

Hij hoort bij de Note als borrelnootjes bij de borrel: de S Pen. Dit is een slim pennetje waarmee je de telefoon extra snel en makkelijk bedient. Liefhebbers van de S Pen kunnen in hun handen wrijven: volgens @UniverseIce krijgt de pen een radicale metamorfose. Volgens AllAboutSamsung is de S Pen van de Note 9 de eerste S Pen die Bluetooth ondersteunt. Hierdoor zou je ‘m volgens Galaxy Club als afstandsbediening kunnen gebruiken. Op 9 augustus komt daar vast meer info over!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in