Apple nodigt pers uit voor onthulling ‘iPhone XS’ en ‘Apple Watch Series 4’

 Het is weer die tijd van het jaar: Apple heeft vandaag de uitnodigingen voor een persevenement op 12 september verstuurd. Wellicht de belangrijkste te verwachten producten zijn de opvolger van de iPhone X en Apple Watch Series 3. Dankzij 9to5Mac, en een mogelijk ‘onhandige’ medewerker bij Apple weten we nu ook al hoe deze opvolgers eruit zullen zien.

iPhone XS

Apple en geheimzinnigheid passen eigenlijk lang niet zo bij elkaar dan je zou denken. Jaar in jaar uit lukt het de media om te achterhalen wat het tech concern voor nieuws gaat aankondigen. Vorig jaar wist men bijvoorbeeld nog vóór het evenement over de iPhone X en iPhone 8 en 8 Plus. Maar dit jaar heeft Apple het wel heel bont gemaakt: een productafbeelding van zowel de opvolger van de iPhone X als van de Apple Watch Series 3 is gelekt.
iPhone XS, zo gaat de opvolger heten, aldus 9to5Mac. Het toestel zal hetzelfde design als haar voorganger hebben, maar krijgt wel een grotere broer, de iPhone XS Plus. Bovendien komt er een kleur bij naast het spacegrijs en zilver: goud. Gezien de afbeeldingen zal het meer een soort kopergoud zijn. Verder valt er weinig bijzonders te zien aan de afbeelding, maar het is al zo goed als zeker dat het toestel een nieuwe A12-chip zal hebben, welke naar verluidt niet veel sneller dan de huidige A11 Bionic-chip is. Ook is er 4 GB RAM aanwezig ten opzichte van de 3 GB die je nu in de iPhone X vindt. De camera is verder verbeterd, net als Face ID. Wat er precies nieuw is, en of en wat er nog meer nieuw is, dat horen we natuurlijk op 12 september.

Apple Watch Series 4

Wat 9to5Mac ook in handen wist te krijgen is een productafbeelding van de opvolger van de Apple Watch Series 3. De Series 4, zoals het slimmer horloge zal gaan heten, heeft een 15% groter display, is dunner en heeft een of meerdere nieuwe klokjes die het grotere scherm extra benutten middels meer ‘complicaties’ (widgets).
Ook bij de Apple Watch Series 4 geldt: wat er nog meer nieuw is weten we niet. Dat komen we op 12 september te weten. Het is zo goed als zeker dat het persevenement live zal worden uitgezonden via bijvoorbeeld de Apple TV-app ‘Apple Events’.

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student ICT & Business op Fontys Hogeschool, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens muziekliefhebber, taalfanaat en perfectionist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in