Een iPhone dat er nieuw uitziet, goed werkt, maar dan een stuk goedkoper? Dat klinkt als muziek in de oren voor veel smartphonegebruikers. Met een refurbished iPhone is dat mogelijk. Wanneer een iPhone refurbished is, houd dat in dat het om een tweedehands telefoon gaat. Maar dit is niet zomaar een tweedehands telefoon, de telefoon is weliswaar al gebruikt, maar intern is deze telefoon helemaal vernieuwd. Je geniet dus van een nieuwe telefoon in een tweedehands jasje. Waarom zou je kiezen voor een refurbished model in plaats van een nieuw toestel? Wij hebben de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

De voordelen

Het grootste voordeel is natuurlijk de prijs. De prijs voor een refurbished toestel is aanzienlijk lager dan een nieuwe iPhone. Zowel los als abonnement zijn refurbished toestellen een stuk goedkoper. Je geniet van een goed toestel, maar dan voor een betere prijs. Er is bovendien veel aanbod in refurbished iPhones, zoals op Telefoondiscounter.nl.

De nadelen

Een slaatje meepikken is natuurlijk altijd fijn, dus waarom zou je dan niet kiezen voor een refurbished toestel? Veel smartphonegebruikers blijven toch bij een nieuw model vanwege de garantievoorwaarden. Niet alle refurbished toestellen hebben dezelfde aantrekkelijke voorwaarden als nieuwe modellen. Daarnaast kan een tweedehands uiterlijk sommige mensen afschrikken. De telefoons zijn van binnen spiksplinter nieuw, maar de buitenkant kan bijvoorbeeld nog weleens een klein krasje hebben.
Een refurbished model of een nieuwe iPhone? Voor de interne kwaliteit hoef je het niet te laten. Refurbished modellen zijn voorzien van nieuwe batterij, geheugen en helemaal upgedated. Je geniet van een tweedehands toestel dat werkt als een nieuwe iPhone. Waar kies jij voor?

1 REACTIE

  1. "…Refurbished modellen zijn voorzien van nieuwe batterij, geheugen en helemaal upgedated.." vergeet niet dat er ook vaak het scherm wordt vervangen. De vraag is of daar wel of niet originele onderdelen worden gebruikt. In ieder geval denk ik dat refurbished smartphones wel een goed idee zijn voor je portemonnee en vooral voor het milieu 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here