Apple toont Apple Watch Series 4 met groter scherm en ECG-app

Drie nieuwe iPhones waren voor Apple duidelijk niet genoeg, dus kwamen ze met nog een nieuw apparaatje: de Apple Watch Series 4. Voor het eerst krijgt Apple’s smartwatch een (soort van) nieuw design; dunner, lichter en met een groter scherm. Natuurlijk gaat dat gepaard met de gebruikelijke hardware-upgrade.

De Apple Watch bestaat inmiddels alweer een paar jaar, maar had tot nu toe telkens hetzelfde design. Met de Series 4 geeft Apple eindelijk gehoor aan de wensen van heel veel mensen. Het horloge is dunner geworden en zal daardoor waarschijnlijk minder ‘lomp’ aanvoelen. Ook weegt de Apple Watch minder dan zijn voorganger.
Het digitale kroon, dat wieltje aan de rechterzijde is compleet nieuw en heeft nu haptische feedback ingebouwd. Het wordt ook gebruikt voor een andere functie: elektrocardiogram (ECG). Meer daarover zometeen.
Wellicht de belangrijkste vernieuwing is het scherm, deze is maar liefst ruim dertig procent groter geworden. Apps laten nu ook meer tekst zien. Tevens is er een nieuwe ‘watch face’ die meer ‘complicaties’ toont en dus meer informatie.
Er is een nieuwe SIP (System-in-Package), de S4. Deze heeft voor het eerst een 64-bit processor net zoals sinds 2013 al in de iPhone 5s aanwezig is. De CPU is tot wel twee keer zo snel als die in de vorige Apple Watch zonder dat daarbij batterijduur wordt ingeleverd.
Naast een paar nieuwe software-functies voor de hartslagmeter is er een mogelijkheid bij gekomen die ik eerder noemde: ECG, ofwel elektrocardiogram. Hiermee laat je een grafiek van de bewegingen van je hartslag zien. Door je vinger tegen de digitale kroon aan te leggen wordt middels elektroden een ECG gemeten.
Wat je ook op de Apple Watch Series 4 gaat vinden in het in juni aangekondigde watchOS 5 met heel wat nieuwe features die óók naar de Apple Watch Series 1, 2 en 3 komen. Heb je een origineel model, dan val je helaas net buiten de boot. 
De Apple Watch 4 is vanaf komende vrijdag te bestellen via de Apple Online Store.

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student ICT & Business op Fontys Hogeschool, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens muziekliefhebber, taalfanaat en perfectionist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in