MyTherapy en Siri kunnen samen levens redden

De nieuwe functie Siri shortcuts wordt uitgerold met de release van iOS 12. Deze update zal de spraakassistent naar een nieuw niveau van functionaliteit brengen.

Naast de release van Siri shortcuts wordt het voor ontwikkelaars mogelijk om Siri shortcuts in hun apps te integreren. Philips heeft al aangekondigd dat hun slimme lampenoplossing, beter bekend als Philips HUE, Siri shortcuts zal ondersteunen.

MyTherapy, een gezondheids en medicatie herinneringsapp met meer dan 1 miljoen gebruikers, zal een van de eerste apps zijn die Siri shortcuts ondersteunt. Door de toevoeging van deze nieuwe functie kan MyTherapy patienten nog beter helpen om hun belangrijke medicijnen in te nemen.
Met de komst van iOS 12 kunnen gebruikers van MyTherapy vragen stellen aan Siri. Een voorbeeld  kan zijn: “Hey Siri, medicijnen controleren.” Vervolgens zal Siri een antwoord geven met daarin de medicijnen die al ingenomen zijn en welke nog ingenomen moeten worden. In een vervolgversie zal het ook mogelijk zijn om bijvoorbeeld bloeddruk te meten zonder de app te openen.
Sebastian Gaede , directeur van Smartpatient, ziet veel potentieel in de nieuwe functies: 
“We weten dat veel patienten zo min mogelijk bezig willen zijn met hun behandeling. Voor deze mensen kan de intergratie van de Siri Shortcuts in MyTherapy een uitkomst zijn om op een gemakkelijke manier eraan herinnerd worden om hun dosis op tijd in te nemen.” De ondersteuning van Siri Shortcuts is een stap in de goede richting wanneer het gaat om de doelen van MyTherapy: Een toegankelijke app voor iedereen.
“Veel mensen met een chronische ziekte hebben te maken met slechtziendheid. MyTherapy is al toegankelijk voor blinde en slechtziende gebruikers dankzij ondersteuning door Apple Voiceover en Android Talkback”, legt Gaede uit, “Maar we zijn van mening dat Siri Shortcuts de potentie heeft om toegankelijkheid naar een hoger niveau te tillen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in