Bellen via wifi?! Alle ins en outs!

Altijd kunnen bellen: óók als je mobiel even geen bereik hebt. Dat is dankzij bellen via wifi gewoon mogelijk! Als je telefoon het ondersteunt is het alleen nog een kwestie van instellen. Kortom, de hoogste tijd om je, samen met Tele2, alles over wifi bellen te vertellen.

Wat is bellen via wifi?

Bellen via wifi is bellen via internet. Dit gaat via de wifi-verbinding waarmee je smartphone op dat moment is verbonden. Nu denk je misschien: leuk en aardig, maar wat is het nut daarvan? Met bellen via wifi kun je ook bellen als je smartphone geen verbinding met het telefoonnetwerk heeft. Of als deze verbinding erg slecht is. Zo kun je ook dan lekker bijkletsen!
Bellen via wifi is dus een aanvulling op gewoon bellen. Het gaat ‘aan’ als je telefoon geen of een slecht signaal heeft. Daar hoef je, als het goed staat ingesteld (daarover later meer), niets voor te doen. Het bellen werkt niet anders dan anders, namelijk gewoon via de telefoon-app. Ook gaan de minuten van je belbundel af en niet als MB’s van je internetbundel. Net als bij een gewoon belletje. Het werkt voor jou dus precies hetzelfde.

Waarom is het er eigenlijk, bellen via wifi?

Ook bij Tele2 kun je bellen via internet. Waarom? Veel huizen zijn hartstikke goed geïsoleerd. Ideaal, want: lage energierekening, jeej! Door de dikke muren van vooral nieuwbouwhuizen kan mobiel bellen in je woonkamer of op je slaapkamer daardoor wel minder goed werken. Met bellen via wifi heb je daar geen last van. Zo kun je probleemloos telefoontjes opnemen en ben je luid en duidelijk te verstaan.

Ook nog mogelijk: bellen via 4G!

Weer wat geleerd 🙂 Je kunt naast gewoon bellen dus ook bellen via wifi. Wist je dat er nóg een andere manier is? Dat is bellen via 4G, wat ook wel VoLTE wordt genoemd: voice over LTE (dat is een technische naam voor 4G). Je belt via 4G als je smartphone niet is verbonden met wifi en het ‘normale’ mobiel bellen niet mogelijk is in verband met een slecht signaal. Met bellen via 4G kun je dan alsnog bellen. Het 4G-netwerk van Tele2 heeft vrijwel landelijke dekking, dus zo heb je dus nooit meer een probleem (zoals te goede isolatie!) als je wilt bellen.

Bellen via wifi bij Tele2 instellen

Bij Tele2 bel je via wifi als je geen mobiel bereik hebt of als het mobiele signaal te zwak is. De functie is op steeds meer smartphones beschikbaar. Op hun speciale bellen via wifi-servicepagina zie je precies hoe je het voor jouw telefoon instelt. Zodra je via Tele2 belt via wifi gaan de minuten van je belbundel af.

Met welke apps kun je ook bellen via wifi?

Wist je dat je met apps als WhatsApp ook kunt bellen via wifi? Met deze app kun je namelijk bellen via internet. Ben je verbonden met een wifi-netwerk en bel je vervolgens iemand via WhatsApp op? Dan bel je dus óók via wifi! Maar dan gaat er geen minuut van je belbundel af.
Bel je met WhatsApp via 4G? Dan gaat het bellen van je internetbundel af. Per minuut kost een belletje via internet gemiddeld ongeveer 200 KB. Valt mee dus, zeker als je een Unlimited-abonnement hebt. Bijpraten met je bestie tot jullie er allebei bij neervallen! Het voordeel van ‘gewoon’ bellen via wifi ten opzichte van bellen via WhatsApp is dat je hiervoor niet speciaal de WhatsApp-app hoeft op te starten. Je belt via de normale manier en alleen bij slecht bereik gaat dat via wifi.
Op welke manier ga jij bellen via wifi: met je telefoon-app of toch via WhatsApp?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in