Led verlichting: de betaalbare manier om je huis te restylen

Heel wat mensen willen het interieur van hun woning opfleuren, maar sommige mensen denken dat het opvrolijken van een huis investeringen in kostbare en tijdrovende renovaties vereist. Maar dit is niet altijd het geval. Soms kunnen kleine aanpassingen een grote invloed hebben op hoe het interieur eruitziet. Een van deze aanpassingen omvat het type lamp dat wordt gebruikt. Zo kan een led lamp een uniek detail toevoegen aan elke kamer van het huis. Dat geldt nog meer als je kiest voor een type dat van kleur verandert!

De voordelen van een kleurrijke led strip

Gekleurde verlichting kan een geweldige manier zijn om het uiterlijk van elke kamer in je huis op te fleuren, maar dit soort led verlichting heeft nog een ander verrassend voordeel. Behalve dat je toegang hebt tot een breed scala aan kleuren kun je met verscheidene accessoires ook het energieverbruik regelen door het helderheidsniveau naar wens in te stellen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je woning een kleinere ecologische voetafdruk krijgt. Het helpt ook om je huis te restylen én tegelijkertijd jouw energierekening te verlagen. Een witte of van kleur veranderende led strip kan het uiterlijk van je huis op een betaalbare en gemakkelijk toe te passen manier verbeteren. Deze strips zijn dan ook de meest veelzijdige en hoogwaardige verlichtingsmogelijkheden op de hedendaagse markt. Gekleurde led verlichting kan voor heel wat doeleinden worden gebruikt. Zo kan dit soort verlichting aan elke kamer een unieke sfeer geven. Een andere kleurtint in de woonkamer kan van elke filmavond een topper maken, terwijl een subtiele kleurverandering in de badkamer een avond in bad nog gezelliger maakt. Dit soort wijzigingen kunnen een grote impact hebben op jouw interieur en de sfeer in je huis.

Zet je handtekening op je interieur met een led paneel

De vele mogelijke toepassingen van een led paneel spreken tot de verbeelding. Zowel afzonderlijk als gespreid over een groter oppervlak bieden panelen een veel levendigere verlichting dan TL lampen. Een leuk idee is om een bepaalde textuur of patroon aan een wand toe te voegen en verlichtingspanelen in de wand in te werken. Hierdoor lijkt het alsof het motief in beweging komt, wat een wow-factor kan creëren in je winkel-, horeca- of kantoorruimte. Maar uiteraard kan je ook thuis in je werkkamer of keuken led panelen gebruiken. Met de meestal bijgeleverde ophangset en/of met clips kom je al heel ver om je inspiratie alle vrijheid te geven. Je kunt trouwens kiezen tussen verschillende lichtsterktes en de kleuren warm wit, koud wit of neutraal wit. Omdat steeds meer mensen voor een open woonkamer kiezen, is de keuken vaker centraal komen te staan in het interieur van onze huizen. Het is niet langer een ruimte om achter een deur te verstoppen. Vandaag is de keuken een pronkstuk en een praktische ruimte geworden om maaltijden te bereiden en te dineren. Met led verlichting kun je inspelen op de sterke punten van je keuken en de aantrekkingskracht vergroten.

Led spots als veelzijdige lichtbron in jouw interieur

Zoals alle goede ontwerpers weten, is verlichting een cruciaal element voor elk interieurontwerp. Natuurlijk licht en goed uitgekozen verlichting kunnen een vleugje luxe creëren en de sfeer van een hele woning verbeteren. Je kunt led spots gebruiken als een veelzijdige lichtbron in elke kamer van je huis. Voor elke ruimte gelden echter andere vereisten voor verlichting. Afhankelijk van de activiteiten en taken die in dat gebied plaatsvinden, moet je zorgvuldig het soort en type verlichtingsspots overwegen. Bovendien kunnen de spots niet alleen geïntegreerd worden in het plafond, maar ook in muren. Denk ook aan trapverlichting boven de plinten of in de treden met een grondspot. Een inbouw led spot kan je volledig wegwerken met een frame, met als voordeel dat de spot door de compacte samenstelling weinig plaats inneemt. Energiezuinige verlichting van goede kwaliteit zoals led is duurder in vergelijking met standaard lampen. Maar vanuit een budgettair oogpunt is het gewoon beter om toch voor led te kiezen. Led verlichtingsspots zijn duurzaam en gaan veel langer mee. Bovendien ligt het energieverbruik lager, iets dat alweer scheelt in de portemonnee. Laat je huis dus schitteren en kies voor een goede en veelzijdige led verlichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in