Optimale wifi verbinding in elke ruimte is prima mogelijk

Het is dé ergernis van heel veel mensen; een slechte wifi verbinding. Je hebt slecht bereik en kunt amper of helemaal niet je favoriete video’s streamen. Nog heel vaak blijkt dat de wifi verbinding slechts in delen van een huis of ander gebouw optimaal werkt. Gelukkig is deze situatie te verbeteren en kan iedereen in elke ruimte genieten van een uitstekende wifi verbinding. Dit kan door heel simpel wat aanpassingen door te voeren of door te kiezen voor een wifi versterker.

Je kunt de wifi verbinding in je huis vaak verbeteren simpelweg door de router te verplaatsen. Idealiter plaats je de router centraal in de ruimte waar je wifi verbinding wilt. In de praktijk is dit echter vaak niet mogelijk. Over de router gesproken; wist je dat de meterkast niet een ideale plek is om de router te plaatsen en het evenmin goed is om de router ergens onder een tafel of bureau te verstoppen? Mensen die kabelinternet hebben, kunnen proberen om zowel modem als router te verhuizen naar een ander aansluitpunt. Vaak blijkt dat de verbinding dan ineens veel beter is.

Wifi adapter

Kies je voor modern en dus voor de nieuwste standaard? Dan dien je een nieuwe wifi adapter te kopen voor laptop of computer, een wifi adapter die de hoogst haalbare snelheid ondersteunt. De al aanwezige adapter vervang je dan door een wifi USB adapter. Nog een tip om je wifi bereik te verbeteren is om je router uit te rusten met nieuwe firmware. Zorg er daarnaast voor dat je de meest recente drivers beschikbaar hebt. Mocht blijken dat de wifi ontvanger geen ondersteuning biedt aan de nieuwste versies maar wel net een nieuwe router gekocht? Wees er dan zeker van dat de wifi adapter geschikt is voor hoge snelheden. Ten slotte heb je nog het laatste redmiddel via wifi versterkers.

Wifi extender

Kom je er met alle genoemde tips niet uit en denk je echt alles geprobeerd te hebben, dan rest vaak niets anders dan het aanschaffen van een wifi versterker, ook wel wifi repeater genoemd. Deze wifi versterkers vangen het draadloze signaal op en sturen dat signaal als het ware opnieuw door. Het plaatsen van een wifi versterker geldt als de meest eenvoudige wijze om het wifi signaal te optimaliseren. Er is een ruim assortiment aan wifi versterkers beschikbaar en het installeren van dergelijke versterkers is een fluitje van een cent.

Eerste levensbehoeften

Ook interessant is de TP-link wifi versterker. De TP-link wifi versterker is in staat verschillende wifi punten te benutten om zo één goed functionerend netwerk te creëren. Hier is echt sprake van een slimme draadloze verbinding, want met dit systeem ben je telkens met het wifi punt dat het dichtste bij is verbonden en ben je dus steeds verzekerd van optimale verbinding. Deze wifi versterkers kunnen dekking bieden aan een oppervlakte van tussen de 400 en 600 vierkante meter. Dit is sterk afhankelijk van het model wifi versterker dat je koopt. Er zijn TP-link wifi versterkers die in staat zijn meer dan honderd apparaten op hetzelfde moment te verbinden. Bovendien is het toepasbaar bij elke provider. Met behulp van een ‘normale’ wifi extender of een TP-link wifi versterker ben je in staat om optimale wifi verbinding te creëren in elke ruimte. En dat scheelt heel veel ergernis, want een goed werkende wifi verbinding hoort ondertussen zo’n beetje bij de eerste levensbehoeften van de moderne mens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in