Tips krassen verwijderen van smartphonescherm

De meeste nieuwe smartphones hebben beeldschermen van super stevig glas. Toch kunnen hier door intensief gebruik krasjes op verschijnen. Wil je jouw smartphone niet professioneel laten polijsten? Met deze 5 tips kun je krassen zelf bijna kosteloos van het scherm poetsen. Let op: het uitvoeren van deze tips is op eigen risico 😉

1. Turtle Wax of andere oliën

Belangrijk voordat je met een polish aan de slag gaat: check eerst goed of jouw smartphone hier wel tegen kan. Het gebruik van een polish op touchscreens met een oleophobic coating werkt namelijk averechts en maken de krassen op het scherm dus alleen maar erger. Voorbeelden van smartphones met oleophobic coating zijn de iPhone X en de gloednieuwe iPhone XR. Heb jij een smartphone zonder oleophobic coating? Plak dan voor het polijsten alle ingangen, knoppen en speakers af met tape. Zo kan er geen vloeistof in komen. Wrijf vervolgens voorzichtig met een zachte doek de polish in.

2. Tandpasta

Voor het verwijderen van kleine krasjes op je smartphonescherm kun je tandpasta gebruiken. Doe een beetje tandpasta op een wattenstaafje of een zachte doek. Wrijf de tandpasta zachtjes in cirkelvormige bewegingen uit. Veeg daarna je scherm schoon met een vochtige, zachte doek. Let erop dat je de coating niet verwijdert! En gebruik een echte tandpasta in plaats van van een gel-variant.

3. Ei en kaliumaluminiumsulfaat

Mix het eiwit van één ei met een theelepel Aluin en verwarm dit tot 65 graden Celsius. Dip een microvezeldoek in deze mix. Leg het natte doekje op aluminiumfolie, stop het geheel in een voorverwarmde oven van 150 graden Celsius totdat het doekje droog is, en dip het doekje daarna voor ongeveer 30 seconden in koud water. Herhaal dit proces drie keer. Laat het doekje vervolgens 48 uur drogen. Daarna is het doekje klaar om de krassen van je scherm te verwijderen. Dit alles is een gekke en nogal langdurige tip, maar dan heb je ook wat.

4. Bak- of babypoeder

Maak een pasta van bakpoeder en water voor het verwijderen van diepe krassen op je smartphonescherm. Gebruik ongeveer twee delen zuiveringszout op één deel water om een dikke pasta aan te maken. Doe wat pasta op een microvezeldoekje en wrijf in een cirkelvormige beweging voorzichtig over de krassen op je scherm. In plaats van bakpoeder kun je ook babypoeder gebruiken.

5. Plantaardige olie

Dit is een snelle, tijdelijke oplossing voor kleine krasjes op je scherm. Met een kleine druppel plantaardige olie verberg je de kras voor het oog. Je kunt hierdoor wel een vette broekzak krijgen.
Benieuwd naar de super stevige allernieuwste iPhones?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in