maandag 24 december 2018

Bedankt voor ruim 6,5 jaar trouw bezoek

Toen ik in april 2012 deze website begon was dat als hobbyproject. Ik verveelde me nogal destijds en ik wilde iets doen om mijn lege dagen op te vullen met de dingen die ik het leukst vindt: tech en schrijven. Aanvankelijk ging het vooral om tutorials, later schreef ik ook nieuwsartikelen. Het duurde niet lang voordat de eerste samenwerking van start ging, en wel met het toonaangevende duitse Teufel Audio. Vervolgens stroomden de samenwerkingen binnen, inclusief van persbureaus als MCS PR, Edelman PR en meer. Bovendien ontving de website enkele keren een award, onder meer van MyTrendyPhone en Amsterdam Diary. Na ruim 6,5 jaar hebben meer dan 1,65 miljoen mensen op onze website gekeken, een resultaat waar ik zelf trots op ben. Ja, het is niet te vergelijken met websites die dat aantal ruimschoots overtreffen in één dag. Maar dat zijn sites met een verdienmodel, terwijl de mijne na 6,5 nog steeds een hobby is. 

Of eigenlijk wás het een hobby. Zoals je wellicht hebt gemerkt is de activiteit de afgelopen drastisch verminderd. Dit komt onder meer door een drukke hbo-studie, maar ook door allerlei andere verplichtingen in het privéleven. De afgelopen tijd ben ik ook gaan nadenken over de toekomst van Dutch Tech Blog. Niet alleen door de beperkte tijd die ik heb, ook de kosten voor het hosten van de website en het mailaccount spelen mee. En ik ben uiteindelijk tot het besluit gekomen dat het voor mij het beste is om mijn 'werk' als hoofdredacteur aan de wilgen te hangen. Dit is niet iets dat ik lichtelijk neem, omdat het toch een deel van mijn leven is. Een deel van mijn leven waar ik oprecht trots op ben. Ik heb in de afgelopen 6,5 jaar enorm veel geleerd; over de nieuwste tech, over het schrijven en over het onderhouden van persrelaties.

Ik wil daarom de website ook laten staan, maar onder haar originele URL zoals deze was bij het aanmaken met Blogger. In de zomer van 2019 zal het domeinnaam www.dutch-tech.nl dan ook definitief worden stopgezet. Het mailaccount info@dutch-tech.nl verdwijnt dan eveneens. Hierover volgt tijdig nog een aankondiging. Tot die tijd zal ik de site draaiende houden, en probeer ik waar mogelijk nog zoveel mogelijk artikelen te schrijven en plaatsen.

Dutch Tech Blog zal in mijn hart altijd blijven bestaan. Ik wil voor nu mijn lezers bedanken voor het nemen van de tijd om deze website niet voorbij te laten gaan. En natuurlijk wens ik iedereen...


Fijne Feestdagen 
en een 
Gelukkig Nieuwjaar!
Tom de Beer
Hoofdredacteur

1 opmerking:

  1. Ach, ik nu dit bericht pas. Jammer, maar ik begrijp het wel hoor Tom.

    BeantwoordenVerwijderen