Drie snelle tips om nog mooiere foto’s te maken met je iPhone X

Scherpe foto’s maken met een mobiele telefoon is soms een uitdaging. Met een paar simpele tips&trucs kun je je fotoskills snel opvijzelen. Overweeg je bijvoorbeeld een iPhone X aan te schaffen of ben je al trotse eigenaar van deze prachtige smartphone met supercamera? Mooi, dan heeft Dutch Tech Samen met Tele2 drie quick and dirty tips om snel betere plaatjes te schieten.

Gebruik Portret modus

De X heeft een uitstekende portretmodus die je goed kan helpen bij het vangen van dieptes in je kiekje. Daar hebben de meeste camera’s op mobiele telefoons juist heel veel moeite mee. Door de portretmodus te gebruiken, en vooral die van de X, doet de smartphone het moeilijke werk voor jou. De iPhone is namelijk zeer goed in het herkennen van een object waardoor dieptes goed worden weergegeven door het object van de achtergrond uit te lichten. Daarnaast kun je ook nog spelen met het licht tijden het gebruik van deze modus. Erg handig dus.

Maak HDR foto’s

De HDR functie is niet onomstreden onder kenners maar als je deze gebruikt in de juiste situatie dan is dit een uitstekende modus om prachtige plaatjes te schieten. Bijvoorbeeld als je iets wilt fotograferen waar het contrast tussen licht en donker groot is. En je wilt dat met groot detail vastleggen, dan is een HDR-foto uitermate geschikt. Je pakt werkelijk waar gigantisch veel details mee. Maar let op, bewegende beelden vastleggen zou ik niet met deze modus doen.

Tik op je scherm om te focussen

Als je je camera richt op je doel, kun je focussen door een tikje op het object in je scherm te geven. De camera focust zich vanzelf op het doel. Daarnaast kun je, voordat je de foto schiet, de lichtinstellingen aanpassen. Dus als je bijvoorbeeld een foto in de sneeuw (vaak zijn deze overbelicht) wil maken, kun je de belichting wat verminderen in je scherm. Zo zie je meer contrast in de sneeuw.
Veel plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in