Deze tips helpen je iPhone te zoeken (en te vinden!)

Jij en je telefoon zijn onafscheidelijk. Je smartphone neem je overal mee naartoe en dus loop je het risico dat je deze per ongeluk ergens laten liggen, dat je hem verliest of dat die gestolen wordt. Hoe vind je je iPhone als je hem kwijt bent? We geven je een paar handige tips die je helpen om je iPhone snel weer boven water te krijgen.

iPhone traceerbaar maken

De eerste stap begint met de juiste voorbereiding. Wanneer je een iPhone traceerbaar wilt maken, dan kun je in de instellingen van je apparaat het één en ander aanpassen. Bij de Instellingen ga je naar het onderdeel iCloud en daar vind je de geniale optie: Zoek mijn iPhone. Deze moet je activeren. Vervolgens zet je de functie Stuur laatste locatie aan, waardoor je altijd de laatst bekende locatie van de iPhone kan ophalen. Deze locatie haal je op vanuit een ander Apple apparaat waarop je jouw Apple ID invult. Omdat er een Apple ID nodig is om wijzigingen aan te brengen, kan een vreemde nooit de locatievoorziening uitzetten of het apparaat naar de fabrieksinstellingen herstellen.
Is je vermiste iPhone online, dan zie je op een kaart waar het toestel is. Hoe kleiner het cirkeltje om de punaise, des te nauwkeuriger de plaatsbepaling is. Leuk feitje: met iCloud kan je zelfs een geluid laten afspelen op je telefoon. Handig als hij ergens in huis ligt en je weet niet waar. Als je iPhone gestolen is kan je ook vanaf afstand je toestel blokkeren of wissen.

App ‘Zoek mijn iPhone’

Met de app ‘Zoek mijn iPhone’ in de App Store kun je heel makkelijk de zoekgeraakte iPhone op je iPad of of Mac traceren. Met deze app vind je dus niet alleen je iPhone terug, maar ook alle andere producten van Apple.
Als je er geen vertrouwen meer in hebt dat je je iPhone ooit nog terugvindt, kan je de optie Wis iPhone selecteren. Hiermee wordt de complete inhoud en alle instellingen gewist, zodat er niemand is die er met jouw gegevens vandoor kan gaan.

Medische ID

Een vrij nieuwe optie op je iPhone is de mogelijkheid om jouw Medische ID in te stellen. Hiermee kan je ervoor zorgen dat belangrijke contactgegevens worden getoont op het vergrendelscherm. Zo weet de eerlijke vinder wie de eigenaar is van de iPhone.
Dit stel je als volgt in:
1. Open de app, klik op ‘Medische ID’
2. Zet het schuifje achter ‘Toon bij vergrendeling’ aan
3. Voeg persoonlijke informatie en een SOS-contactpersoon toe. Die persoon kan de vinder bellen om je iPhone bij je terug te bezorgen.

Telefoon met Android traceren

Heb je geen iPhone, maar een toestel dat draaid op Android software? Dan zijn er andere mogelijkheden om je telefoon terug te vinden. In het blog van Telfort lees je hoe een Android Telefoon weer boven water komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in