Tips en tricks voor vliegen met een drone!

Een drone mag toch wel een van dé gadgets genoemd worden waar een man graag mee speelt in zijn vrije tijd. Maar een drone is meer dan even omhoog en omlaag gaan en plaatjes schieten. Hier vind je tips om nog meer uit je drone te halen voor het ultieme speelplezier.

Lees goed in!

Niet elke drone kan hetzelfde en heeft zijn eigen unieke eigenschappen waar je eerst even een handigheid in moet krijgen. Begin dus altijd op een groot leeg veld zodat je de ruimte hebt. Als je zomaar wat gaat doen is de kans groot dat je nieuwe drone ergens tegenaan vliegt/neerstort/etcetera.

GPS

Een mooie functie van de drone is het gebruik van de GPS. Zo weet je niet alleen de locatie van je drone, maar je kunt jouw drone ook laten terugkeren met een terugkeerfunctie. Wanneer je bijvoorbeeld geen contact meer krijgt met de drone zal deze automatisch terugkeren naar het punt waar het op staat ingesteld.

Houd rekening met het weer

Niet alleen is het handig om in een groot leeg gebied te leren vliegen met een drone, ook dien je extra rekening te houden met zaken als wind en regen. De goedkopere drones zijn namelijk een stuk gevoeliger voor flinke wind en kunnen zo wegwaaien. De duurdere types kunnen hier een stuk beter mee omgaan dankzij de stabiliteit.

Let op de regels!

Ook al klinkt het vliegen met drones leuk op een hoogte van bijvoorbeeld 500 meter, dit mag zelden! Vaak mag je maar tot een hoogte van 100 meter. Er zijn zelfs gebieden waar je helemaal niet mag vliegen, bekijk dus goed waar drone zones zijn. Je mag zeker niet boven mensenmassa’s vliegen!

Leer van de professional

Neem iemand mee die ervaring heeft of bekijk filmpjes. Zo kan je makkelijk leren omgaan met jouw drone en wordt het spelen steeds leuker! En vergeet ook niet mooie foto’s en video’s te maken; neem ook eens een kijkje naar de drone gadgets van Droneland.nl.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in