Heb jij een Apple of Samsung smartphone? Dan ben je erg merktrouw!

Gebruikers van mobieltjes van Apple en Samsung zijn zeer merktrouw, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper binnen het Telecompaper Consumer Insights Panel.

iPhone bezitters meest trouw aan merk

87 procent van alle huidige Nederlandse iPhone bezitters geven aan opnieuw voor een iPhone te zullen kiezen als het huidige toestel vervangen moet worden. Bij Samsung is dit met 85 procent ook erg hoog. Huawei weet gebruikers ook te overtuigen, aangezien 76 procent van de huidige gebruikers van plan is om voor een volgend toestel ook weer voor Huawei te kiezen.

De mate waarin Nederlanders merktrouw zijn richting Apple, Samsung of Huawei neemt steeds verder toe. Slechts 19 procent van alle Nederlanders die voorheen een iPhone had, is overgestapt naar een ander merk. Bij Samsung is dit 29 procent. Bij Huawei was vooralsnog minder sprake van merktrouw. Voor veel Nederlanders die nu een smartphone van Huawei gebruiken, is dit het eerste Huawei toestel dat zij gebruiken.

Van alle huidige bezitters van een Huawei smartphone, had slechts 25 procent hiervoor ook al een toestel van Huawei. Dat betekent dus dat 75 procent van het huidige gebruikersbestand van Huawei smartphones overstappers zijn van andere smartphone merken afkomstig zijn.

Apple en Samsung smartphones gemiddeld langer in bezit

47 procent van alle bezitters van een Huawei smartphone, heeft zijn of haar toestel in de afgelopen 12 maanden aangeschaft. Bij Apple is dit 42 procent en bij Samsung is dit maar 35 procent. Het marktgemiddelde is 39 procent.  

Vooral gebruikers van Samsung smartphones lijken momenteel langer dan gemiddeld met hun huidige smartphone te doen. Een mogelijke oorzaak daarvoor is dat de prikkel om een nieuwere smartphone te kopen niet groot genoeg is. De verschillen tussen oudere- en nieuwe generaties toestellen van zowel Apple als Samsung zijn relatief klein.

Bronbericht: TelecomPaper

1 REACTIE

  1. Huawei is sinds de laatse 5 jaar in Nederland populair geworden en de laatste toestellen zijn zeker van hoog kwaliteit. “…. verschillen tussen oudere- en nieuwe generaties toestellen van zowel Apple als Samsung zijn relatief klein..” klopt dat is ook waarom beide Apple en Samsung proberen/dwingen nu bezitter van “oude” toestellen om nieuwer smartphone te kopen via software beperkingen in ondersteun te introduceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in