Nokia 9 Pureview gooit hoge ogen met 5 camera’s

Nokia 9 pureview

De Nokia 9 Pureview is officieel aangekondigd tijdens het Mobile World Congress. HMD Global presenteerde de nieuwe Nokia vol trots, waarbij vooral de camera’s opvielen. En over camera’s gesproken; de Pureview heeft er liefst 5!

De telefoon voor fotografie-liefhebbers

En met 5 camera’s is het natuurlijk logisch dat de Pureview vooral bedoeld is voor mensen die mooie foto’s willen maken. De achterkant van het toestel is samen met C. Zeiss voorzien van vijf camera’s. Uitleg? Twee van de vijf camera’s zijn bedoeld voor het ‘capturen’ van kleuren en de andere camera’s zijn bedoeld om diepe en loepzuivere (lees: scherpe) beelden te maken. Dit wordt gedaan door het beeld ‘monochroom’ vast te leggen. De hamvraag dan: ‘’Hoeveel megapixel foto’s kun je ermee maken?’’ – maar liefst 12 megapixel! De frontcamera biedt foto’s tot 20 megapixel.

Groot en snel

De Nokia 9 Pureview is elegant, met een body van aluminium en een schermgrootte van net geen 6 inch. Uiteraard een ultra HD pOLED scherm (QHD) of, zoals Nokia het zegt, PureDisplay. Verder heeft het toestel een snelle processor; SnapDragon 845 (dezelfde processor die in de Note 9 zit). De accu dan; 3320 mAh. Deze is uiteraard draadloos op te laden met een modus voor snel laden. Ondanks de interne opslagcapaciteit van 128 GB (werkgeheugen 6GB) biedt de Pureview geen slot voor een microSD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in