Orange breidt zakelijke activiteiten uit met aankoop SecureData 

Orange is weer een stapje dichterbij het worden van marktleider op de Europese markt voor cybersecurity. Nu zij SecureData tot deel van hun bedrijf mogen rekenen, vergroot Orange haar internationale bereik en in-house expertise. Ook SensePost, de consulting tak van het bedrijf, zal zich aansluiten bij de Orange-familie.  

SecureData is de grootste, onafhankelijke cybersecurity service provider in het Verenigd Koninkrijk, de grootste markt in cybersecurity in heel Europa.De Britse beveiligingsspecialist behaalde in 2018 een omzet van bijna vijftig miljoen euro en boekte sinds 2016 een consistente groei van zo’n twintig procent per jaar. 

Strategische zet 

Een strategische zet van Orange, want met SecureData haalt ze een partij binnen met een sterke positie op de Engelstalige cybersecuritymarkt. Hierdoor krijgt Orange de kans om vooral in Europa haar capaciteiten flink uit te breiden. Ook wordt het internationale bereik van het telecombedrijf vergroot, omdat zij nu kunnen voortbouwen op het geavanceerde cyber-SOC (Security Operations Center) van SecureData in het Verenigd Koninkrijk. Dit ondersteunt het netwerk van de al negen aanwezige cyber-SOC’s van Orange die zijn gericht op het bewaken van en reageren op veiligheidsinbreuken bij klanten.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van Orange in de Europese cybersecuritymarkt. SecureData en Orange Cyberdefense delen dezelfde passie voor cyber en hebben beide al succesvol de overstap gemaakt naar Managed Security Services. Samen met de ervaren Michel Van Den Berghe (CEO van Orange Cyberdefense) gaan we samen een sterke commerciële strategie neerzetten”, zegt Hugues Foulon, uitvoerend directeur van Strategy en Cybersecurity-activiteiten bij Orange over de overname. Ook is hij ervan overtuigd dat het combineren van de expertise van Orange Cyberdefense en SecureData zal leiden tot een betere bescherming van de gegevens van klanten. 

Win-win

Ook voor SecureData zal de samenwerking met de Orange Cyberdefense Division (OCD), zijn voordelen hebben. Zo kunnen zij hun positie als verlener van veiligheidsdiensten aan grote multinationals versterken en beter voorzien in de internationale behoeften van bestaande klanten. Ian Brown, Executive Chairman van SecureData kijkt uit naar een vruchtvolle samenwerking. “Onze organisaties delen dezelfde visie en aspiraties voor de cybersecuritymarkt en vullen elkaar goed aan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in