Wordfeud populairste game-app op Nederlandse smartphones

Wordfeud

Afgelopen jaar groeide het aandeel van mobiele games in de totale game markt. In 2018 zorgden games al voor 74% van alle consumentenuitgaven in de appstores. Van de hele game markt, bestaande uit consoles (Xbox, PS4, Wii, et cetera), PC/Mac en handheld games (zoals de Nintendo Switch), groeide mobiel gaming het hardst als sector.

Mobiele game markt door het dak

In 2019 wordt dan ook verwacht dat zo’n 60% van alle consumentenuitgaven in de game markt afkomstig zal zijn van de mobiele game sector. Ter indicatie: dit is zo’n 35 procentpunten meer dan in 2013.

Ook in Nederland houden we van games spelen op de mobiel of de tablet. Dutch-Tech Magazine analyseerde het State of Mobile 2019 rapport van App Annie; een Amerikaans app-analytics bedrijf. Hierin kwamen ook leuke feitjes van de Nederlandse gaming-apps markt aan bod. Naast gratis games voor iOS en Android, werden ook betaalde games en varianten geanalyseerd.

Wordfeud is meest gebruikte game-app in Nederland

Kijkend naar de populairste games in Nederland, voor zowel de iPhone als Android telefoons, staat Wordfeud op de eerste plek. Wordfeud, een online variant van Scrabble, had in 2018 maandelijks namelijk de meeste actieve gebruikers. Het immens populaire spel Candy Crush Saga komt op een tweede plek en Pokémon GO staat op nummer 3.

De nummers 4 tot en met tien game-apps met maandelijk de meeste actieve gebruikers zijn respectievelijk Clash Royale, Clash of Clans, Word Snack, Candy Crush Soda Saga, Helix Jump, Subway Surfers en Hay Day.

Meest gedownloade game-apps in Nederland

Kijkend naar het aantal Nederlandse downloads, staat Helix Jump; een behendigheidsspelletje, op de eerste plek. Deze game-app werd afgelopen jaar het vaakst gedownload. Love Balls staat op de tweede plek en Rise Up komt op de derde plaats. Het populaire spel Fortnite komt als mobiele game-app op de 6e plek als meest gedownload in 2018.

Bestverdienende game apps in Nederland

Candy Crush Saga van het bedrijf Activision Blizzard mag zichzelf in Nederland kronen tot best betaalde game-app in de app stores. Nederlanders gaven in de app stores ook veel geld uit aan Pokémon GO (Niantic); dat een tweede plek inneemt in het rijtje van best betaalde game apps. Een opvallende derde plaats wordt ingenomen door Gardenscapes – New Acres (van Playrix).

1 REACTIE

  1. […] Candy Crush Saga van het bedrijf Activision Blizzard mag zichzelf in Nederland kronen tot best betaalde game-app in de app stores. Nederlanders gaven in de app stores ook veel geld uit aan Pokémon GO (Niantic); dat een tweede plek inneemt in het rijtje van best betaalde game apps. Een opvallende derde plaats wordt ingenomen door Gardenscapes – New Acres (van Playrix). Het volledige bericht is te vinden op Dutch-Tech.nl. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in