Amac opent Nederlands grootste Apple-reparatiecentrum

Apple Reseller Amac opent een nieuw groot reparatiecentrum (1000 m2) in zijn nieuwste vestiging in The Wall Utrecht. De extra ruimte en nieuwe reparatiemethoden zorgen ervoor dat reparaties veel efficiënter en sneller kunnen worden uitgevoerd. Daardoor verwacht Amac dat komend jaar het jaarlijkse aantal Apple-reparaties met ruim veertig procent groeit van 53.000 naar 75.000.

Een derde van alle schades wordt door de gebruiker zelf veroorzaakt. De meest gemaakte fout? Een apparaat met vochtschade in een bak rijst leggen.

Grote misverstanden
Zo’n 33 procent van alle schades ontstaat door toedoen van de gebruiker zelf. Vochtschade en valschade, maar ook erger. Reparateur Van Baal: “Ik ken verschillende voorbeelden van iPads die klem zaten tussen de lift en daardoor verbogen waren. En er zijn nog steeds mensen die hun telefoon in hun kontzak doen en er vervolgens de hele dag op gaan zitten. Daardoor verbuigt ‘ie uiteindelijk. Zo zonde, want dat is vaak niet meer te repareren.”

Bijna een kwart van de tienduizenden MacBooks die bij Apple ter reparatie worden aangeboden heeft vochtschade. “Er zijn nog zo veel mensen die hun telefoon te drogen leggen op de verwarming of zelfs gaan föhnen waardoor de vastgelijmde schermen loslaten.” Een ander groot misverstand: drogen in een bak rijstkorrels. “Van zuiver water gaat een apparaat niet stuk. Het zijn de mineralen in het water die zorgen voor corrosie in de printplaat en uiteindelijk een defect apparaat. En laat rijst nu juist veel mineralen bevatten”, aldus Van Baal.

Vijftien extra Apple-engineers
Het nieuwe reparatie centrum biedt ook ruimte aan meer Apple-engineers. De huidige afdeling van veertig man zal worden versterkt met nog eens vijftien techneuten. “We zijn druk aan het werven maar er zijn niet veel Apple-technici beschikbaar. In april gaat er daarom een speciale Amac-academy van start om tien nieuwe medewerkers op te leiden tot Apple Certified Technicians. Sollicitanten zijn van harte welkom.”

Drycleaning Solution
Als enige Apple-reparatie centrum heeft Amac de zogenaamde Drycleaning Solution geïntroduceerd, een soort was-droogcombinatie voor Apple-apparatuur. Het is een vernuftig systeem dat ervoor zorgt dat laptops met waterschade kunnen worden hersteld en dat in bijna alle gevallen de data worden gered.

Voorheen moesten alle onderdelen bij een door vocht beschadigde MacBook worden vervangen, inclusief het kostbare moederbord. “Dan kon je in veel gevallen net zo goed een nieuwe laptop aanschaffen. Met deze methode is dat niet meer nodig. Als je er snel bij bent, is in tachtig procent van de gevallen het moederbord inclusief data na reparatie met de Drycleaning Solution weer volledig operationeel”, aldus Van Baal. De reparatiekosten zelf vallen daarmee zo’n veertig procent lager uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in