Apple onthult TV streaming platform, gaming portaal en nieuws app

Op een evenement gevuld met sterren heeft techgigant Apple haar nieuwe TV streaming platform onthuld. Het televisie project van Apple bevat ook shows uit bestaande diensten zoals HBO en HULU. Grote namen vulden het podium bij het hoofdkwartier van Apple, met Oprah Winfrey als paradepaardje. Naast ‘s werelds beroemdste presentatrice stonden er ook andere grote namen bij de onthulling, zoals Steven Spielberg en Jennifer Aniston.

Nieuwe Apple diensten

Anders dan we van Apple verwacht zijn, kwam het bedrijf dit keer niet met een nieuwe productpresentatie. Het waren dit keer nieuwe diensten die centraal stonden. Een opvallende verandering in het bedrijf dat nu 42 jaar bestaat.

Apple TV+

Apple TV+ app is toch wel het grootste nieuws. Apple gaat in de streaming markt de concurrentie aan met grote spelers als contentmachine Netflix en Amazon. Apple verwacht de dienst in de herfst te lanceren. Opvallend is dat Apple TV+ ook op andere apparaten beschikbaar zal zijn, zoals devices van Samsung en LG. Het nieuws werd toepasselijk genoeg gebracht door Steven Spielberg, die tevens aangaf betrokken te zullen zijn bij de productie.

Apple Card

Naast de TV markt gaat Apple ook de financiële sector in, met de Apple Card, een credit card van apple, die deze zomer in Amerika live gaat. Naast een fysieke pas zal de Apple Card ook beschikbaar komen voor de iPhone, waarbij iedere aankoop een cashback actie heeft. De kaart is gemaakt in samenwerking met MasterCard en Goldman Sachs.

Nieuws- en gaming platform van Apple

Apple onthulde verder nog een nieuwsdienst, Apple News+, met ruim driehonderd aangesloten magazines, waaronder National Geographic, Esquire, New Yorker en Vogue. En naast magazines ook grote kranten, zoals Wall Street Journal. Amerikanen zullen op een cent na 10 dollar per maand gaan betalen voor Apple News+ en de de dienst is al beschikbaar in Amerika en Canada. Europa wordt de next step, later dit jaar. Helaas voor de Android-bezitters zal Apple News+ alleen beschikbaar zijn voor Apple-apparaten.


Tot slot gaming: Apple Arcade wordt het nieuwe game-platform van Apple, met een aanbod van meer dan 100 exclusieve spelletjes uit de appstore, waar nu trouwens al wat dure apps tussen staan. Hiervoor hoeven gamers niet online te zijn dus data kan bespaard worden. In de herfst gaat Apple Arcade live in 150 landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in