Fors minder jongeren gebruiken desktop pc om te internetten

jongeren pc

Het percentage jongeren -tussen de 12 en 25 jaar- dat toegang heeft tot internet is de afgelopen jaren gestegen. Het is nog even de vraag de vraag of het percentage dit jaar 100 zal zijn. Uit de laatste cijfers van het CBS blijkt dat liefst 99,8 procent van de 12 tot 25 jarigen heeft toegang tot het internet.

Opvallend is het aantal jongeren dat internet via een desktop computer. Dit aantal is fors gedaald. Dutch-Tech Magazine analyseerde de cijfers en kwam tot meer inzichten.

Bijna alle jongeren hebben toegang tot internet

Jongeren gebruiken internet volgens het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) voor uiteenlopende zaken, zoals het downloaden van films en muziek, social networking en gamen. Het internet zorgt ervoor dat er voldoende faciliteiten zijn om deze zaken uit te voeren. Denk aan applicaties zoals FaceBook, Twitter, Youtube en andere apps, zoals chatdienst WhatsApp.

Mobiel populairst, desktop verliest populariteit

Jongeren hebben vooral toegang tot het internet via de mobiel (98,9 procent). De laptop komt onder jongeren op een tweede plek (95,8%). Na een stijging in 2016, daalt de populariteit van de tablet weer in 2018. Afgelopen jaar had 74,4 procent van de jongeren toegang tot internet via een tablet. Ter indicatie: in 2016 was dit 77,1 procent. Tot slot de ‘ouderwetse’ pc: waarmee slechts 63,3 procent van de jongeren toegang heeft tot het internet.

Voor het internetten wordt de thuiscomputer (pc) steeds minder vaak gebruikt door jongeren. Deze groep maakt juist meer gebruik van internet via laptops, smartphones en tablets. In de onderstaande tabel hebben we de cijfers van de afgelopen vijf jaar even op een rijtje gezet voor jongeren.

Jongeren toegang internet

1 REACTIE

  1. Ik kan me voorstellen dat de smartphone populair is en dat men deze voor de meeste online doeleinden gebruikt. Toch is een desktop pc of laptop nog steeds handig. Je kan immers niet alles op je telefoon doen. Documenten opmaken of verslagen maken gaat niet makkelijk op een telefoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in