Review: Grixx Bluetooth in-ear koptelefoon (+Win)

Grixx oortjes bluetooth

Vandaag testen we de nieuwe draadloze oortjes van Grixx. De bluetooth in-ear koptelefoon zou erg goed zijn, met een krachtig geluid en een goede bass. Verder zijn de oortjes voorzien van ingebouwde magneetjes, waardoor de oortjes aan elkaar klikken, als een halsketting. Dit natuurlijk als je naar muziek luistert of aan het bellen bent. Zo heb je ze altijd bij de hand (of bij de nek kunnen we beter zeggen) en kunnen ze niet kwijt raken. Verder wordt zo ook een andere ergernis voorkomen; draadjes die in de knoop raken. In dit artikel de review door de redactie van Dutch-Tech Magazine.

Plug- and play

Het eerste wat opvalt is het gemak van koppelen. In deze review hebben we gewerkt met een Samsung Galaxy S10. Hierbij moeten we zeggen dat we eerder problemen hebben gehad met de bluetooth-functionaliteit van de S10 in combinatie met andere wireless headphones, zoals de AKG Y500. Of dit lag aan de S10 of aan de AKG weten we niet, maar met de oortjes van Grixx is dit geen probleem. Vijf seconden op de ‘belknop’ drukken en het apparaat verscheen direct op het scherm van onze smartphone. Even koppelen en klaar is kees. Deze instructies staan bovendien ook in het superkleine maar goed leesbare ‘instructieboekje’ dat is meegeleverd. Dus binnen een halve minuut waren we klaar voor actie. De oortjes zitten trouwens prima, goed stevig en prettig, precies wat je wilt hebben met oortjes, vinden wij althans. Voor de zekerheid heeft Grixx ook twee setjes oorcaps in de verpakking zitten, voor andere oormaten.

Geluid scoort voldoende

Wij stelden deze oortjes op de proef door naar verschillende muziekstijlen te luisteren. Zo luisterden we naar Nederlandstalige muziek, pop, rock, dance, reggae(ton) en rapmuziek. Onze eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we niet kapot waren van het geluid, maar onaangenaam was het zeker niet. De kwaliteit scoort in onze mening een voldoende. Het geluid is redelijk scherp, helder en ook klanken komen goed door de oortjes naar binnen. De bass misten wij toch wel echt; vooral bij rapnummers. Maar overall zijn we tevreden over de kwaliteit, zeker gezien de consumentenadviesprijs.  

Ook voor het voeren van telefoongesprekken zijn de oortjes van Grixx goed. Het geluid komt netjes en goed door, en ook de microfoon werkt goed. De knop om telefoongesprekken aan te nemen functioneert naar behoren en het wisselen tussen muziek luisteren en telefoontjes beantwoorden werkt moeiteloos. Een plus dus. Bovendien is handheld bellen verleden tijd met deze oortjes.

Accu gaat lang mee

We hebben -met afwisselen van gebruikers- ruim drie uur met de oortjes gedaan voor de batterij leeg raakte. We weten niet zeker of we de batterij volledig hadden opgeladen, dus de beloofde ‘tot vier uur lang genieten van muziek’ kan zeker kloppen. Wij vonden ruim drie uur intensief luisteren al erg lang. Nog een plus dus. Het opladen duurde bijna twee uur via de pc, door middel van het meegeleverde usb-kabeltje.

Eindconclusie: goede en leuke oortjes van Grixx!

Het is een fijne set oortjes die doet wat het belooft: de accu gaat lang mee, opladen gebeurt snel, de oortjes zitten lekker, geluid is niet geweldig, maar wel voldoende en prima te doen, zeker gezien de adviesprijs: 29,99 euro. De prijs/kwaliteit-verhouding is dus zeer goed. Voor meer informatie over dit product kunt u naar we website van Grixx.

WIN! Zelf ook een setje in-ear Headphones van Grixx?
Dutch-Tech mag iemand blij maken met een setje headphones van Grixx. Wil jij kans maken op de Grixx-oortjes?

Like dan de Facebookpagina van Dutch-Tech Magazine en laat in de reacties onder de post weten waarom jij deze set verdient! |

(Liever) geen Facebook? Stuur dan een mailtje met je motivatie naar info@dutch-tech.nl t.a.v. WinRedactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in