Reviews: Strontium Micro SD 32 GB + Intenso Memory Station 500 GB

Strontium SD

32 GB Strontium Micro Sd kaart

Een SD kaart is erg handig om informatie, bijvoorbeeld foto’s en video’s, in op te slaan. Micro SD expert verkoopt zo’n SD kaart voor €9,95. De kaart wordt de ’32GB Strontium Micro SD kaart’ genoemd. De opslagcapaciteit van de kaart is, zoals de naam al verraadt, 32 gigabyte.

Verder heeft de kaart een leessnelheid van 95 megabyte per seconde en een schrijfsnelheid van 85 megabyte per seconde. Een leessnelheid van 95 megabyte per seconde betekent dat foto’s en video met een snelheid van 95 megabyte per seconde overgezet kunnen worden op een laptop of een computer.

De schrijfsnelheid is vooral belangrijk wanneer je met een camera veel foto’s in een korte tijd wilt maken, als je losse foto’s achter elkaar maakt is de schrijfsnelheid niet relevant.

De plus- en minpunten van de Strontium SD kaart

+ Een pluspunt aan deze SD kaart is dat hij ‘4k-ready’ is. Strontium heeft er voor gezorgd dat deze kaart bestanden op kan slaan van Ultra HD-kwaliteit. Dit is erg positief omdat je op deze manier video’s van erg hoge kwaliteit kunt maken. Hierbij komen ook de hoge leessnelheid en schrijfsnelheid van pas.

– Een minpunt van de kaart is de opslag. De 4k-kwaliteit is erg leuk, maar deze manier van filmen neem door het hoge aantal pixel wel veel ruimte aan. In dat opzicht schiet een opslag van 32 gigabyte wel een beetje tekort, want de kaart zal redelijk snel vol staan. De opslag had makkelijk verdubbelt kunnen worden, zeker als je bedenkt dat de micro SD kaarten op de site tot een opslag van 512 gigabyte gaan.

De opslag van de kaart wordt wel goedgemaakt door de prijs, helemaal als je bedenkt dat de kaart in staat is om 4k-kwaliteit te leveren. Deze SD kaart kopen bij de Micro SD expert? Wanneer je alle specificaties van de kaart mee rekent, is € 9,95 een erg goede prijs.

Intenso Memory Station 500 GB

De ‘Intenso Memory Station 500 GB’ is een externe harde schijf. Een externe harde schijf wordt gebruikt om data in op te slaan buiten je computer of laptop. De data wordt op deze hardware overgezet met een mini USB-kabel.

Het handige aan een externe harde schijf is dat je hem altijd makkelijk apart met je mee kunt nemen. Deze harde schijf is niet zo groot en heeft een gewicht van 165 gram, je kunt op deze hardware dus makkelijk je bestanden meenemen.

Het geheugen van de ‘Intenso Memory Station 500 GB’ zoals te zien is in de naam 500 gigabyte. Dit is voor een harde schijf best acceptabel. Er bestaan harde schijven met meer opslag, maar 500 gigabyte is genoeg voor een heleboel video’s een foto’s of andere bestanden.

De snelheid van de harde schijf is 5400 rpm, dit houdt in dat hij 5400 rotaties per minuut maakt. Er zijn ook harde schijven die 7200 rotaties per minuut maken, maar in de praktijk maakt deze snelheid niet heel veer uit. Verder heeft de harde schijf een leessnelheid van 33 megabyte per seconde en een schrijfsnelheid van 35,5 megabyte per seconde. Deze snelheden zijn behoorlijk goed.

De prijs van de harde schijf valt ook niet tegen. Voor de prijs van €51,95 is het best een goede koop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in