De populariteit van Samsung Galaxy S8, S9, S10 en Fold – in Nederland

Samsung Galaxy

De nieuwe vouwbare Samsung Galaxy Fold wordt inmiddels mondjesmaat uitgetest door Tech Freaks van grote techredacties. Dit terwijl de S10 en S10+ pas net op de markt zijn gekomen. De populariteit van de S10 is groter dan ooit en Samsung heeft dan ook goede verkopen in het vooruitzicht. Zo werd onlangs ook bekend dat Samsung het marktaandeel in China verdrievoudigd heeft met en dankzij de S10. Maar hoe zit het met de populariteit in Nederland? Dutch-Tech Magazine keek naar data van Google Trends.

Samsung Galaxy S8 en S9
Kijkend naar het zoekvolumeop de termen ‘Galaxy S8’ en ‘Galaxy S9’, is de conclusie dat beide smartphones qua zoekvolume even populair zijn. Beide scoren 14 van de 100 punten rondom de interesse in Google. Een opvallend gegeven, zeker omdat de Samsung Galaxy S9 veel nieuwe en onderscheidende features heeft ten opzichte van de S8. Verder valt ook de provinciale interesse op. De S8 is opvallend populair in Friesland (met een score van 47), terwijl de S9 juist het populairst is in Groningen (ook met een score van 47).

Interesse Samsung Galaxy

Galaxy S10 piekte in februari
Na een ‘interesse piek’ van de S10 in de maand februari is de trend zichtbaar dalende. Momenteel scoort de nieuwste Galaxy-serie 19 punten in de interesse-index van Google Trends, terwijl de S8 en de S9 zo’n 5 punten in score achterlopen. Op provinciaal niveau hebben Brabanders en Limburgers momenteel de grootste interesse in de Galaxy S10. Overijsselaars, Gelderlanders en Zuid-Hollanders volgen met 1 scorepunt minder qua zoekvolume in Google.

 

Galaxy Fold

Hoewel de Galaxy Fold officieel nog niet op de markt is, heeft Samsung het nieuwe paradepaardje onder de smartphones al wel beschikbaar gesteld aan kenners en (kritische) liefhebbers. Toch hebben ook consumenten klaarblijkelijk bijzondere interesse in de vouwbare telefoon van Samsung. In februari scoorde de nieuwe smartphone 39/100 punten in het zoekvolume in Nederland. Ondanks dat de score nu terug is gelopen naar 1 punt, is ook hier verschil zichtbaar in regionaal zoekgedrag.

Interesse Galaxy Fold

Meer weten over de telefoons? Check een willekeurige provider, zoals Tele2 of KPN.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in