Gmail krijgt nieuwe interne tool om e-mails in te plannen

Gmail

De e-mail service van Gmail krijgt een nieuwe functionaliteit, namelijk een optie om berichten in te plannen. Gmail; onderdeel van G Suite mag inmiddels 15 kaarsjes uitblazen en ter ere van dit vijftienjarige bestaan meldde Google nieuwe features op haar website.

Nu schrijven, later verzenden
Een van de nieuwe functionaliteiten is een inplan-functie, waarbij Gmail gebruikers de mogelijkheid krijgen om berichten op een bepaald moment te schrijven, en in te plannen zodat ze op een later (gewenst) moment automatisch worden verstuurd. ”Als gebruikers van Gmail zijn wij blij met deze nieuwe functionaliteit, aldus de redactie van Dutch-Tech Magazine. Tot nu toe gebruikten wij een externe tool (Streak) om berichten in te plannen. Wel zo handig als je buiten kantoortijden om moet mailen”.

Van statisch naar dynamisch
Onlangs kondigde Google ook veranderingen om e-mails dynamischer, interactiever en doeltreffender te maken. Via de mail kunnen bijvoorbeeld sneller reacties en commentaar worden gegeven op documenten die in Google Docs zijn gemaakt. Ditzelfde geldt ook voor andere taken, zoals vragenlijsten en afspraken (agenda). Waar het kort gezegd op neer komt is dat heel veel nu mogelijk wordt gemaakt vanuit het mailvenster.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in